7 Şubat 2012 Salı

NİYE KİLO ALIYORUM:(

sevgili blog:) ben bebekliğim, çocukluğum, genç kızlığım hep sıska diye tabir edilen bir kilom vardı. ozamanlarda böyle 0 beden modası yoktu olsaydı ne hava yapardım:) şimdi balık etli modası olmadığı gibi:) 60 lı yıllarda ideal kadın kilosundayımdır ama yıl 2012 olmuyor:) neyse nerde kalmıştık:) herkes ban aç kalıyormuşum gibi üzülür sürekli yemek yememi nasihat ederlerdi kaldıki ben hiçde az yemiyordum . ozamanlar belki şimdiden daha fazla yiyordum ağzım hiç boş durmazdı ama kiloda almazdım. geceleri yatmadan kilo almak için şekerli ekmekli yoğurt yediğimi hatırlarım :) yemek yedikden sonra tartıya çıkardım oynamazdı bile. heyyyy gidi günlerrr heyyyy:) 27 yaşımda evlendiğimde 57 kg. dum ama yağ dağılımım normal olduundan kilolu gözükmüyordum, sonraları diyet yapıp yazın 50-52 kg. kışın 54-55-56 olarak uzunca bir süre hayatımı geçirdim:) yazlık kıyafetlerim 36 kışlık kıyafetlerim 38 :) bebek ile olan tedavilerimde bile en fazla 62kg. çıkmıştım sonrasında bi diyetle hemen fazla kilolarımı vermiştim benim için 55kg.nun üstü ölüm demekdi. okadarda kolay verirdim. ne olduysa sigarayı bırakmamla oldu 8 ay içersinde tam 5kg. aldım ve sonrasında bazı nedenlerden ötürü sigaraya tekrar başladım ama o 5kg. yerleşti kaldı:((( 60kg. arar oldum , rejim yapmaya çalışıyorum ama bir türlü yapamıyordum eskiden abur cuburu kesince hemen veren ben kessemde veremiyordum. en sonunda diyetisyene gittim 65 kg. dan beni 60kg. düşürdü sonra memnunmusun dedi evet dedim 6 aylık koruma programına almıştıki beni benim kilolar geri gelmeye başladı utancımdan dr. gidemedim ve şu an 65.8kg. yum . yaw durmuyorda bu kg.lar ben anlamıyorumki her geçen gün dahamı fazla yiyorum:( eskiden hasta olunca iştahım kesilirdi, moralim bozukken yemek yemeyen ben şimdi hiçbir durum iştahımı kesmiyor :((( belki bundan olabilirmi ? limitsiz yiyebiliyorum doyma hissim yok olmuş ve sürekli aldığım içinde korkuyorum çünkü belli bir kg.dan sonra 5kg. veremeyen ben daha fazla kiloyu nasıl vericem:((( benim hayat tarzım bütün gün aç kalabilirim ama en sevdiğm öğün akşam yemeğinin sonrasıdır:) ama bu hep böyleydi sıskaykende böyleydi çocukkende ozaman almıyordum şimdi neden akşam yenilen yemek direk kg. yaparki ?? işin en enteresanı nedir biliyormusunuz eskiden basenime alıyorum diyordum bir süredir belime mideme alıyorum diye düşündükçe basenim kilo almıyor belim ve mideme alıyorum ne kötü düşünürsem oluyor . Allah sağlıkdan ayırmasın tabiki ama çok kiloda ne görüntü olarak iyi nede sağlık olarak dimi :((( en azından yürüyüş yapmalıyım onada hep bi nedenler çıkıyor :( bu konu bitmez benim çenem durmaz sevgili blog:) ne yapıcam birisi bana yardım etsin:( HELPPPPPPPPPPPPP MEEEEEEEEEEEEEEE:(

5 yorum:

  1. zor bir durum ama çözümsüz değil bence. ben gece yemelerini(6-7 den sonra) kestim. şekeri içecekte kestim, nadiren atlı yiyorum.1.5 kilo verdim. zorlanılacak birşey yok demeyeceğim , evet yemek tamamen bir alışkanlık, alışkanlığı değiştirmek de senn elinde.. insanlar 30-40 kilo veriyo, sen mi 10 kilocuk veremeyeceksin.. tabi yürüyüşü ya da pilatesi unutmayalım.. sevgiler canm..( benm de 3 kilom var verilecek..:)

    YanıtlaSil
  2. yok canım yaa amacım 55 olmak değil artık valla 59 olsam yeter yani 60 lı olmasında:) evet biraz dikkat etmem gerekecek. ama kahretsin oturup film seyrederken patlamış mısır yemeği seviyrum:)
    3kg. birşey değil ama tavsiye 3kg. sakın 4kg. olmasın sonra böyle 10kg. kadar çıkmasın:(
    tşk.ler canım

    YanıtlaSil
  3. ben yeni bir yazı dizisine başlıcam takipte kalın :)

    http://nailartsbyozandti.blogspot.com/2012/02/zayflyoruzzzzzz.html

    YanıtlaSil
  4. kilonun nereye alındığı biraz değişiyor ben de önce basenden almaya başlıyorum ama genel olarak dengeli bi şekilde zayıflayıp alıyorum. genel olarak en zor bel çevresi zayıflar. sigarayı bırakınca kilo aldıran şey barsakların daha az çalışması ve metabolizmanın yavaşlaması. bunun için ılık su içmek, kuru kayısı yemek vs hem ara öğün olur hem sindirimi düzenler. ve tabii ki her şeyden önemlisi kafanıza takmayın :)
    tabii bunu söylerken benim sözlüm zayıflayınca daha çok kıskanıyor diye ben kiloları saldım artık :) o yüzden rahatım :)

    YanıtlaSil
  5. seçilcim bende eskiden basenime alırdım menopozdan sonra kilolar erkek tipi olmaya başladı yani bel :) sanırım ostorojen hormonu olmaması butür kilo aldırıyor. zayıflayınca kıskanıyormu:) benim eşimde zayıflamamı bekliyor. hiç kilolu sevmez:(

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)