30 Kasım 2012 Cuma

Toprağın Sesi'yle Anadolu'nun en güzel türküleri " fizy.com " da.


Toprağın Sesi'yle Anadolu'nun en güzel türküleri " fizy.com " da.

Türkiye'nin en çok dinlenen müzik servisi yeniliklere açık politikası ile farkını ortaya koyacak ürünleri geliştirmeye devam ediyor.

Hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren diğer müzik servislerinden sıyrılan fizy, yepyeni premium özellikleriyle müzikseverlere yepyeni bir müzik ziyafeti vaat ediyor.”

Müzikseverler anlık ruh hallerine göre seçtikleri moodlarla kesintisiz müzik dinlemeye devam ediyor. 

Günün her saatinde çalışırken, dinlenirken, mutluyken, üzgünken, sevinçliyken ve hatta uykusuzken dinleyicisine eşlik eden fizy.com 3 yeni mood’la müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

Bu mood'lardan  “ Toprağın sesi ” Anadolu’nun yüreğinden kopan, seçkin ve  geniş türkü repertuarıyla  dikkat çekmektedir.
Akdeniz ülkelerinin ruhunu hissettiren “ İçimdeki Akdenizli “ ve Amerikan Country müziği ile  “ Hey Kovboy ” ise farklı tatlardaki diğer yeni moodlar.

fizy moodlarını arttırmaya devam edecektir. 

29 Kasım 2012 Perşembe

essence boho chic - alix avien



essence oje , rengi şişesinde nasıl güzeldi anlatamam içinde dore ışıltılar olan. ama tırnaklarımda hiç güzel durmadı:( şişede durduğu gibi durmuyor mirim:D

sürümü zor duruşu kötü bu ojeyi beğenmedim:(

ellerime kavuniçi oje hiç yakışmıyor daha esmer ve temiz olmayan bir görüntü oluşturuyor ellerimde




alix avien kahverengi oje , sanırım benim ellerime koyu ojeler yakışıyor .

26 Kasım 2012 Pazartesi

KARDO MANİKÜRÜ




oda nedir diceksiniz, bu manikür cumayı c.tesine bağlayan gece oturmamız sırasında hadi ojelenelim diyip kardomun önce bantlarla sonra sıkılıp kendi el beceresiyle bana yaptığı manikür .

ertesi gün gittiğim her yerde çok beğenildi , fotoğrafları affedin doğru dürüst bir makinem yok bunlar standart bi cep telefonu ile çekilen resimler.

NOB- DENEMELERİ :)

NOB oje çıkarıcıları kullandıkdan sonra sizlere bilgi vereceğimi iletmiştim . http://yildizlimakyaj.blogspot.com/2012/10/gercek-kozmetiknob-lip-smacker.html




içinde aseton olmayan biraz yağlı hissi olan ama yağlı his sizi rahatsız edecek diye düşünmeyin. ilk önce içindeki diskleri ben disk pamuk gibi kalın düşünmüştüm incecik pelur kağıdı gibi nasıl ojelerinizi çıkarttığına inanamıyorsunuz. bu kadar ince düşünmediğimden ilk 3 tane alıp silmeye başlamışım sonra farkettim. ilk sildiğim holo bi ojeydi gayet başarılı bir şekilde bunları çıkardı. yanlış kullandığımdan yaklaşık 5 tane ile 10 parmağımı sildim:)




ve sonuç;)

 2 kat sürmüş olduğum geçenlerde yayınladığım manikürümü işyerinde uçlarının çıkmış olduğnu görünce çekmeceme attığım nob umu çıkartıp çaktırmadan masamda çıkardım:) aseton kokusu olmadığından farkedilmiyor:) bunla ilgilide hemen 2 resim alıp sizinle paylaşmak istedim:) 2-3 diskle temizlik oluyor ama ben birde sonunda temiz bir diskle üstünden geçiyorum:)




çantaya , çekmeceye atmalık ürün  düzeltmelerde rahatlıkla kullanılabilir diye düşünüp almıştım bunlar full ojeyi temizliyor.
kısacası tavsiye ediyorum;)

Pastel ile Çarpıcı Dudaklar




Pastel Ultra Shine Lipgloss ile parlak, mükemmel ışıltılar; ister tek başına, ister rujunuzun üzerine kullanabilirsiniz.
Pastel Ultra Shine Lipgloss yoğun sürümü ve kristal sedefleriyle dudaklarında daha çok parıltı arayan kadınlar için ideal bir üründür.
 Tavsiye edilen tüketici fiyatı 18TL


Pastel Kissproof Lipstick Day-Long Vaktim yok diyorsanız ve sabah sürüp akşama kadar  tazelemeden kalıcı makyaj arıyorsanız  Day –Long formülü size uygundur.
Tavsiye edilen tüketici fiyatı 16,80 TL

23 Kasım 2012 Cuma

3 Patili Bir Canın Çığlığı Duyun 5 Yılı Kafeste Geçmiş!

 

 

3 Patili Bir Canın Çığlığı Duyun 5 Yılı Kafeste Geçmiş!



Benim bir Adım Yok Benim bir Sahibim Hiç Olmadı. 1 yaşında iken Bana bir araba çarptı..Henüz daha yaşımı bile doldurmamıştım. Uyandığımda bacağım sarılı bir şekilde idim.. Ama bir Eksiklik vardı. Bir Ayağım yoktu. Ön Patime ne olmuştu? Nerede idi. Sonra bir kaç insan konuşurken duydum onları.. Ayağımı bana çarpan arabadan dolayı kaybetmişim.. İlk günler zor oldu Benim için.. 3 ayak ile basamıyordum yürüyemiyordum. Sonra bir ara yemek yemeyi bile bıraktım.. istemiyordum koşamamak yürüyememek bunlar olmadan yaşamak bile istemiyordum. Buradaki çalışanlar yılmadılar her gün bana baktılar yemeklerimi ilaçlarımı tedavilerimi yaptılar. sonra zora olsa yürüyebildiğimi fark ettim. oluyor ayağa kalkabiliyordum artık. hatta arka ayaklarımın üzerinde ayağa bile kalkabiliyordum önümdeki demir parmaklıklara tutunarak. Bir anda tekrar yaşama sevinci kapladı içimi. Belki Belki tekrar koşabilirdim gene eskisi gibi. Kırlarda sokaklarda parklarda. Belki burda sahip bile bulabilrim onunla beraber yaşarım onunla beraber uzun bir yaşam bile yaşardım.. Bekledim Bekledim Bekledim. Her gün birileri geliyordu. Onlar geldiğinde canım çok az da olsa yansa da üç ayağım ile beni alsınlar diye ellerini uzattıklarında ellerini yalıyordum hatta iki ayağımın üzerinde bile ayağa kalkıyordum.. Ama herkes Sadece Ah yazık diyordu. Kimse almıyordu beni. Yada cins değil diyorlardı. Bazen ise Aman napıcan üç ayaklıyı diyorlardı Duyuyordum.. Ama ben 4 ayağım varmış gibi her şeyi yapabiliyordum ki. Onlara göstermek için bunu her şeyi yapıyordum geldiklerinde buraya. Sonra öğrendim ki burada bir sahibin olması için cins olman gerekiyormuş.Yavru olması gerekiyormuş. Alışamaz mış sahibine köpekler dediklerini duydum. Ama ben alışırım demek istedim. Sizi ömrümün sonuna kadar severim demek istedim diyemedim. Söyleyemedim. Anlasınlar diye tüm sevgimi onlara gösterdim. Gözlerinin içine baktım. Bir gün daha bitmişti. Gene kimse almamıştı beni. Ben isimsiz bir can'ım. tam 5 yıldır beni birinin gelip sahiplenmesini bekliyorum. 5 yıldır bu kafesin içinde sizlerin gelip beni sahiplenmesini bekliyorum. Neden gelmiyorsunuz neden beni almıyorsunuz. Ben ve benim gibi olan 3 arkadaşım daha var burada bizlerin bir ayağı yok. ve yıllardır burda bu kafeslerde kilitliyiz. bizim bir ayağımız olmasada.. Bizim sizlere verebileceğimiz sevgimiz var lütfen. Ben ve arkadaşlarım Aydın Barınağındayız Ve Bizleri sahiplenecek olan kişilere evlerini verecek olan kişilere Aydın Hayvan Dostları Derneği tüm masraflarımızı Tüm aşılarımıza kadar hepsini tedarik edeceklerini söylüyorlar. Size yük olmam size sorun çıkarmam. Masrfalrımıda ödeyecekler bakın lütfen. Kurtarın beni bu kafeslerden. Burası çok soğuk. Geceleri çok üşüyorum. Lütfen duyun sesimizi, Çığlıklarımızı.
 İLETİŞİM: 0544 345 67 56 
 
bloglarımızda paylaşırsak şansı artar


21 Kasım 2012 Çarşamba

rapsodi - kış manikürü;)

bu renge vizonmu demek lazım gri,mor, kahve karışımı gibi:)neden kışla birlikte oje renklerimde sadeleşti ve kış renkleri oldu . Rapsodi halen 1 liraya aldığım ojelerden:) şişe tasarımıda eskisinden daha güzel . 1 liralık ojeden süper bir performans beklememek lazım yinede çabuk kuruması , sürdüğüm gün akşamına uçların çıkmaması güzel. kokusu rahatsız edici olabiliyor ama artık 1 lirayı verince burnu tıkayıp sürülebiliyor:)

tırnaklarım bile zamana yenildi, eskisi gibi uzamıyor katlara ayrılıp üstü çizgilerle doldu:( 4 yönlü törpülerle üstündeki çizgilerden kalıcı olmasada kurtulabiliyorum. tırnağımı uzatmayarakda katlara ayrılma problemindende yırtabiliyorum.
tırnak etlerimi uzunca bir süredir kesmiyorum, itiyorum.

Komple Ağız Sağlığı İçin Bir Listerine® Seçin!


Mutlu Gülümseyin!
Dişlerimiz ağzımızın %25’ini kaplar, sadece diş fırçalayarak ağzımızın bir bölümünü temizleyebiliriz; oysa sıvı bir ağız bakım ürünüyle komple ağız bakımı yapmak mümkündür. Sevdiğiniz tattaki bir Listerine® ağız bakım ürününü seçerek gün boyu o tadın nefesinize bıraktığı tazeliği hissedebilirsiniz.
Güçlü nane tadı arayanlardan mısınız?
Listerine® Coolmint, nanenin güçlü ferahlık hissini ağzında günboyu hissetmeyi sevenlerin tercihidir. Listerine® Teeth & Gum Defence ise güçlü nane aromasının yanı sıra içerdiği florür ile dişleri çürümelere karşı güçlendirir.
Hafif tatta bir sıvı ağız bakım ürünü mü tercih ediyorsunuz?
Portakal aromalı Listerine® Cool Citrus, hafif nane aromalı Listerine® Soft Mint veya hafif serinletici nane aromalı Listerine® Stay White size uygun olabilir. Dişlerinizin beyazlığını korumayı hedefliyorsanız Listerine® Stay White’ı öneririz. Ayrıca, aileye yeni katılan daha hafif tattaki Listerine® Zero derinlemesine temizler ve dişleri çürümelere karşı güçlendiren florür içerir.
Seçtiğiniz Listerine® ile ağız bakımınızı tamamlamaktan büyük keyif alırken aynı zamanda da bakteri plağının oluşumuna, ağız kokusuna ve diş çürümelerine engel olarak, sağlıklı bir ağza sahip olursunuz.
Tavsiye edilen tüketici fiyatı :                                   
500ml : 16,90TL
250 ml: :9,90 TL

20 Kasım 2012 Salı

“Deneyimli Anneler Konuşuyor” İzmir toplantılarına davetlisiniz...

“Deneyimli Anneler Konuşuyor” İzmir toplantılarına davetlisiniz...

Yeniden buluşmaya, sarılmaya, kucaklaşmaya, deneyimlerimizi paylaşmaya bekliyoruz. Hayat anneysen ve annelerle deneyimlerini paylaşıyorsan güzel çünkü...

Deneyimli Anneler buluşuyor, tecrübelerini ve yaşadıklarını paylaşıyor!

Türkiye'nin en çok okunan anne, çocuk yazarları Nora Romi, Nilüfer Kas ve Pınar Reyhan Özyiğit elele tutuştular, yeni anneleri bilinçlendirmek için Türkiye'yi gezmeye devam ediyorlar.

İstanbul ve Ankara buluşmaları yoğun ilgiyle gerçekleşen il gezilerinin üçüncüsü yoğun talep üzerine bu hafta sonu İzmir’de iki ayrı yerde gerçekleşecek.

Hayatta en önemli şeyin "paylaşmak" olduğuna ve gerçekte yaşanan tecrübelerin annelerin hayatını kolaylaştıran en önemli değer olduğuna inanan HT Hayat Yazarları ülkemizin farklı illerinde düzenlenen "Deneyimli Anneler Konuşuyor" buluşmalarında anne ve babalara bebek bakımından, banyoya, uykudan, beslenmeye, eğitimden, spora kadar bir çok konuda deneyimlerini aktarıyorlar, soruları cevaplıyor ve anneleri şaşırtmaya devam ediyorlar.

23 Kasım 2012 Cuma günü
Bornova Belediyesi
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi
Prof. Dr. Abdullah Kızılırmak Çok Amaçlı Salonu
Saat 13:00

24 Kasım 2012 Cumartesi
Optimum Outlet Gaziemir
Saat 15.00

Hayat anneysen ve annelerle deneyimlerini paylaşıyorsan güzel çünkü…




Her türlü iletişim, detaylı bilgi, röportaj ve birebir görüşme 
talepleriniz için lütfen bize ulaşınız.

Sofi Hürdana
Göktürk Mahallesi Istanbul Caddesi Kartal Sokak
G1 Plaza Kat 3 Daire 9 Kemerburgaz Istanbul

ABBA SAÇ BAKIM ÜRÜNLERİ

Saçlarım beyazların artması ve enaz  15 senedir boyadığımdanmıdır bilemiyorum kuru ve eski ışıltısını kaybetmiş sert inatçı söz dinlemez saç şekline dönüştüğünden  beridir ; eskiden yapmadığım ne bakımlar , ne maskeler yapıyorum ama banamısın demiyor.

 Doğruyu söylemek gerekirse bloglarda görene kadar bilmediğim bir markaydı Abba Pure Performance Hair Care 
Hemen sitesini inceledim , ürünler  %100 vegan , bitkilerden elde ediliyor ve içersinde Gluten, Dea, Sentetik Renk Katkı Maddeleri ve Sülfat barındırmıyor.

http://www.pureabbaturkiye.com/
Peki ; kimdir Abba , ürünleri nelerdir :
Abba, saç bakımında yüksek performans sunmak için,doğal yollardan elde edilmiş botanik içerikler kullanılarak üretilen, özenli ve sofistike bir saç bakım markası. Her zaman doğadan ilham alarak saf, doğal ve yüksek performanslı ürünler geliştirme konusunda kararlı.Bilim ve doğanın işbirliğini derinlemesine keşfettikçe, formüllerinin de sürekli daha iyiye gideceğinden emin. Saflık konusunda Abba'nın bağlı olduğu değerlerin başında: %100 Vegan olması, Sentetik boyar maddeleri, Sülfat ve DEA içermeyen ürünlerin saflığını garanti etmesi geliyor.

-          Renk Koruma
o   Renk Koruyucu Şampuan
o   Renk Koruyucu Şaç Kremi
-          Nemlendirici Serisi
o   Nemlendirici Şampuan
o   Nemlendirici Saç Kremi
o   Nem Serisi Yoğun Bakım Serumu
-          Hacim
o   Hacim Şampuanı
o   Hacim Saç Kremi
o   Yoğun Bakım Serumu
-          Özel Seri
o   Toksinlerden Arındırıcı Şampuan
o   Onarıcı Terapi Saç Kremi
o   Hassas Şampuan
o   Hassas Saç Kremi
-          Şekillendirme Serisi
o   Termal Koruma Spreyi
o   Kıvırcık Saç Hazırlık Spreyi
o   Kıvırcık Saç Sonlandırma
o   Köklerden Hacimlendirici Sprey
o   Şekillendirme Spreyi
o   Saç Spreyi  (Aerosolsüz)
o   Güçlü Tutuş Saç Spreyi (Aerosol)
o   Hacim Jölesi
o   Şekillendirme Jölesi
o   Güçlü Tutuş Saç Jölesi
o   Şekillendirici Krem
o  Fön Öncesi Koruma Serumu

Bu kadar ürün içersinde size hitap eden bir ürün eminim bulacaksınız


Ürünler bana aşağıdaki şirin kutuda sunuldu:  bayılıyorum özene , kim bayılmazki ;)

 

Bana gönderilenler ;
 Renk Koruyucu Şampuan

Renk Koruyucu Şaç Kremi

 Nemlendirici Şampuan
  Nemlendirici Saç Kremi


ürünleri kullanıp sizlerle deneyimlerimi paylaşacağım.

 
Zodiaccreative den Neriman Hanım’a  ürünleri tarafıma ulaştırdığı ve nazik ilgisi için teşekkür ediyorum.

16 Kasım 2012 Cuma

PASTEL’DEN SİZLERE ÖZEL FONDÖTEN FIRÇA SETİ!






Makyajda yüz için en önemli konulardan biri yüzün aynı renkte ve pürüzsüz görünmesidir. Bunu ancak iyi bir uygulama ile sağlamak mümkündür.
Föndeteni parmaklarınızla, süngerle veya nemlendirici yardımıyla yayıyor olabilirsiniz, ancak profesyonel uygulamanın fırça ile olduğunu biliyor muydunuz?
Pastel, fırça ile fondöten sürmeyi denemeniz için sizlere özel bir set hazırladı.


PASTEL HIGH PERFORMANCE FONDÖTEN - Eşsiz dokusu ve kremsi yapısı ile cildinizdeki tüm kusurları mükemmel bir şekilde kapatırken bir o kadar da doğal görünüm sağlar. Formülündeki A vitamin ve polymerler sayesinde hem cildinizi korur, besler hem de cildinize ipeksi ve ışıltılı bir görünüm sağlar.

Bu ikili ile makyajınızın çok daha profesyonel olduğunu fark edeceksiniz!

Aynı kutu içerisinde yer alan profesyonel fondöten fırçası, PASTEL’DEN sizlere HEDİYE!
PASTEL FONDÖTEN FIRÇA SETİ


Tavsiye Edilen Tüketici  Fiyatı : 26,50 TL.

14 Kasım 2012 Çarşamba

chic reloaded - essence

bu ojeyi ojemrujumrimelim de gördüğümden beri rüyalarıma giriyordu :)

where's a party gibiyse almayı düşünmüyordum gerçi tarz olarak aynı yanarlı dönerli bi renk ışığa göre renk değişiyor . bi bakıyorsun yeşil bi bakıyorsun lacivert bir bakıyorsun bordo :D
kesinlikle where's a party den daha güzel bir renk .
fırçası diğer essence ojelerinden daha büyük küçük parmağımı bi fırça darbesi ile boyadım diyebilirim. geniş ojelere alışık olmayan bünye sürerken tırsıyor:D

tırnaklarımda 2 kat mevcut , herkes yeni ambalajını sevsede ben bi önceki minnok şişelerini daha çok seviyorum. ogün gratis diğer minnokları kasanın önündeki sepete almış  essence standından kaldırdığını görünce nedenini sordum göz önünde olsun diye dediler . onlar standda öyle minnok minnok daha güzeldi , yenileri gelince eskilere yol gözükmüş


fiyatı 2,49 du yanlış değilsem

13 Kasım 2012 Salı

hediye var;)

http://meehmet.blogspot.com/2012/11/hediyemiz-var-samsung-tablet-pc.html

Bioderma'dan Kuru Ciltlere Özel Kış Bakımı!

Bioderma’dan kuru ciltler için besleyici kış bakımında kampanya: Onarıcı ve nemlendirici bakım kremi olan Atoderm Cream 500 ml aldığınızda, temizleyici Shower Gel hediye!

Cildiniz hassas ve narin, beslenmeye ihtiyacı var. Gereken: korunma ve dengelenme. Çok kuru ve atopik cilt için geliştirilen Atoderm serisi, cildin kendi lipit üretim sürecine katkıda bulunarak cilt bariyerinin kendini onarma yeteneği kazanmasına destek olur.

Atoderm Cream: Kuru ciltler için onarıcı ve nemlendirici bakım kremi. Cilt bariyerinin yatıştırılmasına ve tahriş edici ajanların girişinin engellenmesine destek olur. İçerdiği yüksek oranda vazelin/gliserin kompleksiyle nemin en derin epidermis katmanlarında bile tutulmasına destek olur. Bebek, çocuk ve yetişkin ciltleri için uygundur.



Atoderm PP Foaming Gel veya Atoderm Shower Gel ile önceden temizlenmiş cilde günde bir veya iki kez uygulanabilir.


Atoderm Shower Gel Hassas ve kuru ciltler için sabun ve koruyucu katkı maddesi içermeyen temizleyici jel. Bakır sülfat ile cildi nazikçe temizler, gliserin ve coco glukosit ile gerginlik hissinin azaltılmasına ve cildin rahatlamasına destek olur.
Hafif parfümlü yapıya sahiptir. Sabun, renklendirici ya da koruyucu katkı maddesi içermez. Islak cilde köpürtülerek uygulanır ve durulanır. Yetişkin ve çocuklar için yüz ve vücut bölgesinde kullanılabilir.

8 Kasım 2012 Perşembe

Hataları Kapatma Zamanı!

Hataları Kapatma Zamanı!

Makyajınızın belki de en önemli detaylarından biri de yüzünüzde zamansız beliren bir sivilcenin kızarıklığını veya göz çevresi kusurlarının kapatılarak pürüzsüz bir görünüme sahip olmaktır.

Çözümü Pastel’in bu iki ürününde bulabilirsiniz...



Pastel Hata Örtücü
Özel formülü sayesinde ciltteki kızarıklıklar, kılcal damarlar, sivilce gibi kusurları kapatırken ışık yansımalarını da önler . Her koşulda ve günün her saatinde mükemmel bir görünüm için idealdir.
Tavsiye edilen tüketici fiyatı: 11,50TL



Pastel Magic Touch Hata Örtücü:
Özel formülü sayesinde göz çevresi kusurlarını kamufle ederken aynı zamanda aydınlatır. Böylece gözlerinize uyguladığınız makyaj çok daha etkili ve çekici bir görünüme sahip olur
Tavsiye edilen tüketici fiyatı: 18TL

Kimlerin gözleri acıyor?

Tüm gün bilgisayar başında mısınız?
Gözleriniz acıyor ve batıyor mu?
Yorgun göz probleminiz olabilir!
Gün içinde gözlerinizde gözleri kapalı tutma isteği, zorlanma ve rahatsızlık hissi, batma, ağrı, hafif kızarıklık gibi belirtiler yaşıyorsanız yorgun göz probleminiz olabilir. Yorgun göz;  tedavi edilmediği takdirde ilerleyen safhalarda kuru göz problemine dönüşebilen bir problemdir.
Yorgun gözün sebebi nedir?
Göz sağlığı için gözyaşı miktarı çok büyük önem taşır, ancak bazı durumlarda gözyaşı miktarı azalma gösterir. Dinlenme halinde olduğumuzda dakikada yaklaşık 22 kez gözümüzü kırparken, bilgisayar kullanırken bu sayı 7’ye kadar iner. Benzer şekilde televizyon seyrederken, kitap okurken ve diğer konsantrasyon gerektiren göz aktivitelerinde göz kırpma normale göre %66*’ya kadar azalabilir. Göz kırpma sayısının azalması gözyaşımızın gözümüzü yeterince nemlendirememesine yol açar ve günün ilerleyen saatlerinde gözde batma, acıma ve yukarıda bahsettiğimiz diğer şikâyetlerin belirtileri görülür. Yorgun göz problemine astigmat ve hipermetrop görme bozukluğu yaşayanlarda, uzun süre bilgisayar başında çalışan ve televizyon izleyenlerde daha fazla rastlanır.
Visine® Yorgun Göz gözyaşı yapısına çok benzer doğal içeriği sayesinde gözlerin ihtiyaç duyduğu nemi sağlayarak gözdeki gözyaşı miktarının dengesinin korunmasına ve şikâyetlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Gün boyu gözlerde ferahlık ve rahatlama sağlar.  
Günlük yaşam rutininde Visine® Yorgun Göz’ü günde 3-4 kez veya ihtiyaç duyulduğu zaman 1-2 damla damlatarak kullanabilirsiniz.
Sadece eczanelerde satılır.
Daha fazla bilgi almak için www.yorgungoz.com’u ziyaret edebilirsiniz.

*dinlenme hali 22,4 kırpma/dak- okuma 10,5 kırpma/dak-bilgisayar kullanımı 7,6kırpma/dak
 Tavsiye edilen tüketici fiyatı 12 TL