28 Nisan 2013 Pazar

derya baykal oldum ben ;) puf kapladım:)







emeklilik hevesimi bilmem ben ama ojelerin yerini kumaşlar danteller aldı:)

haliyle takip ettiğim blogların arasına hobi bloglarıda dahil oldu

resimde görülen puf annemden aldım annemin yatak odasındaki makyaj masasının pufuydu enaz 30 senelik bir puf.

99 yılında biçki dikiş kursuna gitmiştim ozamanlar etek elbise pantolonlarımı kendim dikerdin uzun süredir dikişe ara vermiştim:)

ümraniye kumaşçılar çarşısından 1 tl ye aldığım bu kumaşı bizim emaktar pufa cici diktim:) böylelikle ara verdiğim dikiş hayatıma geri döndüm:) bu başlangıçdı diğer diktiklerimide ara ara sizlerle paylaşıcam.

elastik kumaşlar bu tür kaplama olayında daha işe yarar parçalar bilginize. arıyorumya şimdide elastik parça bulamıyorum:)

ümraniye kumaşçılar çarşısı ve kadıköy pazarı dik olmadı at oalyında bedava kumaşlar bulabileceğiniz cennetler

pazarda kumaş dantel seçerken bazı teyzeler yaklaşıp bunlardan ne yapacaksın kızım diyorlar alırken nasıl bi şevkle aldığımı tahmin edin lütfen:)


27 Nisan 2013 Cumartesi

gabrini - new collection n11

 Survivor seyrederken once manikur sonra oje:) yapmisim madem sizlerle psylasayim dedim

Gerci bu guzel bahar gunune bordo gittimi aksam hafif serinleyince elim sanirim bordoya gitti:)



19 Nisan 2013 Cuma

BU BAHARI DAHA DA RENKLİ YAŞAMAYI KİM İSTEMEZ?



       Pastel’in yeni CANDY COLOR COLLECTION serisi ilkbahar – yaz renklerini skalasına ekledi.

       Baharın cıvıl cıvıl, içinizi kıpır kıpır yapan havasına renk katıyor. 

       Pastel ojenin zengin renk skalası sayesinde hem zevkinize hem de kıyafetinize en çok uyan rengi seçebilirsiniz.

       Bu yeni ojeler de diğer Pastel ojeleri gibi Avrupa standartlarında üretiliyor. 4 zararlı madde olan “Toluene, DPT (Dibutyl Phthalate), Camphor ve Formaldehyde resin”maddelerini içermiyor. Pastel Ojeler ilk sürüşte renk verme özelliği, örtücü, kalıcı Patentli formülü ve sararmayı önleyici UV filtreli içeriğiyle tırnaklarınız hem sağlıklı hem de ışıl ışıl olacak!

                               TEPF : 2,60TL 

16 Nisan 2013 Salı

emeklilikde günler:) birikmiş yazılar:)

makyaj , oje derken emekli olup tam bi hobi canavarı haline dönüştüm. öyleki derya baykal gibi neyi ne yapabilirim diye eve daldım:)

mart ayında boya badana temizlik işlerini bitirip neyi keseyim neyi boyayım diyerek evde tam bi atom karınca misali çalışıp blogumu ihmal ettim:(

ipad kullanmanında verdiği rahatlıkla laptopuma elimi sürmedim, eee ne alaka dediğinizi duyar gibiyim :) teknoloji özürlü birisi olarak ipad den bloga resim yükleyemiyorum :((( telefonumu ipad imle eşleştiremiyorum  bu sebeplede pilinin miyadı dolmuş laptopumu fişe takıp kullanmıyor yazıda dolayısıyla giremiyorum:)

birde emeklilik öyle düşlediğim gibi yan gelip yatmalık bi olay değilmiş :))) insanın yaratılışı ilede alakalı ben çalışırken nasıl yayıp yatamıyorsam iki misli daha evde çalışıyorum diye düşünün:)

oturduğum vakit suçluluk duyuyorum sanki yetişmesi gereken birşeyler varmış gibi geliyor buda çalışma disipliniylemi alakalı bilemiyorum:)

anlayacağınız emekli olunca ver elini ege kasabası olmuyor:)

yine konuyu dağıttım dimi:)

girelecekler yazılar diye kendime ödev vereyim dimi:)

aylar öncesi sizlere bilgisini verdiğim denediyim ve yorumlayacağım BIODERMA MATRICIUM

essence den çok hoş bi paket aldım:) tşk.ler Essence Türkiye

yine Bioderma dan çok hoş iki paket aldım , Bioderma sensibio ar compact, Bioderma sebium correcteur  tşk.ler Bioderma(tşk.ler Elif Ece Hanım)

Yöntem PR dan gelen YSL ürünleri tşk.ler Yöntem PR (Mustafa Bey)

koltuk kapladım bunu paylaşıcam
sandalye giydirdim:) kapladım mı desem bunu paylaşıcam:)
komidin boyadım:)
peçete baskısımı denir ona kutuya peçete uyguladım
saçımı açtım sonra tekrar kapadım (yok yok kapanmadım , rengiyle oynadım:) bununda bilgisini içeren bir yazıda yazıcam:)


bu arada tımbışa kedi kulesi aldım:) bunuda resimlerle paylaşıcam

keten danteller ve kumaşlar aldım buda bir yazı


bunları içeren yazılarla geri dönücem, aman dönme orda kal sensiz buralar daha iyi diyen varsa varsın desin:)canı saolsun:)

ipad de resim şöyle eklenir telefonunla ipadini şöyle eşleştir diye yardımcı olursanız nasıl minnettar olurum anlatamam:)

tımıbışın resmi ile bitireyim en yakın zamanda ödevlerimi yerine getireyim:)


BIODERMA Sensibio AR BB CREAM





Pürüzsüz bir cilt için İLK ve TEK kızarıklık önleyici  BB krem
1 krem ile 7 etki birden
  1. Kızarıklık sorununun sebepleri üzerinde etkili olan Rosactiv patent® ile kızarıklığı azaltır ve yeniden oluşmasına engel olur
  2. İçeriğindeki altın deniz yosunu ile cildi yatıştırır
  3. Kanola yağı ile nemlendirir. Cilt yüzeyinde bariyer oluşturarak su kaybını engeller. Gliserin ve alantoin ile epidermisin nemli kalmasına yardımcı olur
  4. UV ışınlarına karşı SPF30/UVA 17 mineral filtre ile yüksek koruma sağlar
  5. Kapatıcı pigmentleri ile kızarıklığı nötralize eder. %100 doğal görünümlü makyaj etkisi sağlar
  6.  Cilt tonunu dengeler , cildi aydınlatır. Renklendirici içermez, rengini demir oksit pigmentlerinden alır.
  7. Kadifemsi dokunuş ile cildi düzenler 

BIODERMA Photoderm LEB SPF 30 UVA 30






Güneş Alerjisi, Reaktif Cilt*Tüm ışınları engellemeyerek cildin kademeli olarak UV ışınlarına alışmasına izin verir*UVA ışınlarını engelleyerek polimorf ışık erüpsiyonunun oluşmasına karşı savaşır*Biyolojik hücresel koruma anti
oksidan etkisi sayesinde güneş alerjisinin oluşumuna ve gelişimine karşı savaşır.*69,50 TL 

2 Nisan 2013 Salı

Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor



Sanat, tıp ve iş dünyası, kalp hastası çocuklar için el ele veriyor. Ünlü ressam Renée Niklan’ın 17 eseri, 10-14 Nisan tarihlerinde Ekavart Gallery’de sergileniyor. Ekavart Gallery nerede diyenlere, işte adres:  The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul. Sergi, çarşamba-cuma günleri 11.00-18.30, cumartesi günü ise 12.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.

Bu serginin diğerlerinden farkı ne derseniz, salt bir resim sergisi olmanın ötesinde bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukların tedavi edilmesi için kullanılacak. Tedavileri, bu işe gönül vermiş bir avuç tıp insanının kurduğu Herkes İçin Kalp Derneği (www.cptg.ch) gerçekleştirecek. Dernek, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.

Ne yazık ki, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk kalp bozukluklarıyla doğuyor ve bu çocukların yarısı maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitiriyor. Bu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor.

Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos. Kalangos, iki kez Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterilmiş bir kalp cerrahı. Bu alanda 14 ayrı teknik geliştirmiş. Son 100 yılın en iyi cerrahlarından biri olarak tanınıyor. Ayrıca, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne sahip.

Sergi, Alvimedica’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, hayır amaçlı bu tür etkinliklere özel önem veriyor ve Herkes İçin Kalp Derneği’ni yürekten destekliyor.

Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşan  “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergisini mutlaka görün. Gidemem diyorsanız, sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’de de izleyebilirsiniz. Resimler, yüreğinizi ısıtacak…

Hem dernek hem de sergi hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz: http://alvimedica.com/hearts-for-all/tr/

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.