5 Mayıs 2015 Salı

Ahşap boyama volume 6 - anneler günü hediyesi

Ne zaman başladım bu objeye  neredeyse 1 ay :)))

Onun öncesinde aklımda yaptım bitirdim. O ayrı aylar öncesinden http://www.hobievi.com/  dekopaj kağıdını aldım oda ayrı :) 

Dikiş kutum vardı şöyle katkat olandan ama ben bu kutuyu görünce aşık oldum hemen aldım. Ama bugün boyarken bunu anneciğime neden yapmıyorum dedim. 


15 gün önce içini çatlatmamı yapsam dedim tex.co ürünleri ile yaptım ama dikiş kutusunun içine çatlatma olmadı yaw :) bu arada tex.co çatlamalar çok güzel kutunun içinden bi medyum çıkıyor onu sürüyorsun kuruyup şeffaflaşınca step 2 yi içine istersen istediğin rengi koy ve sür çatlasın :)


Bu obje elimden çok çekti çok . 


Ben metallerinin üstüne kağıt maskeleme bantı yapıştırdım ama o kadar çok kaldıki birde boya aralarında kurutma makinesi ile kurutunca çıkarttığımda metaller batmıştı :(   Obje dayanıklı olda çıkar boya sonra tak ama böyle yapan bi arkadaşımın objesi çatladı metalleri takıpda vidaları sıkınca :( 


Önce kırık beyaz boyadım içini kırmızı  olmadı dedim olmadı olamadı içime sinmedi


Dışının yarısını kırmızı boyadım sonra tamamını :)  bi kat kapanmadı iki kat kapanmayınca bende bi demotive durumları sormayın :) 

Sonra kapanana kadar boyadım:)  altını siyah bir yanını maskeleme bantı ile çizgiler yapınca yanlarıda puantiye :)  metallerin kötü durumları içinde koton kurdele imdadıma yetişti . 

Ha bu arada hamur kabartma daha bi uğraştırıcı olduğundan yıkanmayan objeler eva malzeme kullanabilirsiniz. Eva sünger karton da deniyor.  Boyutlandıracağınız resimleri dekopaj tutkalı ile yapıştırıp yanlardan kesiyorsunuz 


Üstünede dekopaj tutkalı sürülüyor ama bir yerde okudum evayı daha bi sağlam yapıştırıcı ile yapıştırın diyordu bende objemin üstüne beyaz tutkal ile yapıştırdım.

Veee objemin son hali 





Anneciğime anneler günü hediyesi dikiş makinesi alıcam yanınada dikiş kutusu :) umarım beğenir. Aylardır yaptıklarımın resimlerini görüp çok beğeniyor bakalım kendi hediyesini nasıl bulacak :)

Bende durumlar bu şekilde ahhh diyorum bi alışveriş dahamı yapsam 

http://www.hobievi.com/   Dekopaj kagıtları craftsy marka 

Boyalarım cadence. Hobievinden almıştım

Vede tex.co  siyah boya :)







8 yorum:

  1. En güzel hediye :) ellerine sağlık çok beğendim ben!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen beğendiysen olmuş bu iş :) çok saol

      Sil
  2. ellerine sağlık. Ben çok beğendim. Kırmızı ve puantiyeli siyah kısım, dekopaj resmi, dantel hepsi çok uyumlu. O kabartma yerine kullandığın şey neyse süpermiş
    Ben hamur aldım ama daha ilk denememde transferi bile beceremediğim için şimdilik kalkışmıyorum. Sanırım neyi transfer edeceğime, nasıl bir şey tasarlayacağıma karar verene kadar ömür geçecek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyi transferr edeceğin nasıl uyduracağın o iş benimde çok kafamı yoran kısım :) pinterest de ahsap boyama diye çok bakıyorum insanlar ne yapmış vs onlardan esinleniyorum yaratıcı olmak kısmı bendede yok:)
      Eva rahat bir malzeme ilkokullarda vs elişi yaptırıyorlar kırtasiyelerden bılabilirsin ama dediğim gibi yokanmayacak objeler için rahat benimde ilk denemem :)
      Transfer de nede zorlandın

      Beğenmene çok sevindim

      Sil
  3. O kadar güzel ki, seni bilmesem bir yerlerden alınmış derim. Ellerine sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) valla şımarıcam :) çok teşekkürler kuzum

      Sil
  4. Yaaa süper olmuş :) Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)