14 Aralık 2015 Pazartesi

ahşap boyama /zor transfer

ahşap boyama tekniklerinden zor transfer eski bir teknik. eskiden dekupaj kağıdı yok sulu transfer , yok kolay transfer yokken bu yöntemi hep görürdüm. adı gibi zormu e kolay transferden zor :))) daha bi uğraşıyorsunuz ama sonuç daha bi güzel oluyor daha bi zeminle bütünleşiyor .

ilk kursa başladığımda denemiş ama başaramamıştım . el elden üstündür derler ya herkesden birşey öğreniyorsunuz. blogunu zevkle takip ettiğim toprak ve ahşap bu tekniği detaylı bir şekilde anlatmış. birde üstüne instagramda bana bi gaz verdi :))) dedim yapıcam :))

mdf minik kahve tepsilerinden aldım. geçenlerde yaptığım simitçi sehpasında kullandığım desenin normal fotokopi kağıdına basılmışı kalmıştı .




öncelikle transfeer yapacağınız deseni yazı varsa ters baskı alın ben onu atlamışım:) siz atlamayın ! :)) 

ıslak bir fırça ile boya yaapr gibi ıslatın kurumadan dekupaj tutkalını sürüp kurumaya bırakın.


resim kururken tepsiyi zımparalayıp temiz bir bezle silip beyaza boyadım. her kat arasında kurumasını bekleyin . arzu ettiğiniz tmiz boya görüntüsünü lde edene kadar boyuyorsunuz. beyazda zor oluyor koyu renkde iki katda kapanıyor.


resim ele yapışmayınca :)))) tepsiye dekupaj tutkalını sürdüm enine boyuna fırça ile tutkalın her yere sürüldüğünden emin olun .
sonra desen tepsiye bakacak şekilde yapıştırıp kuru yumuşak bir bezle sıvazladım. 24 saat bıraktım garanti olsun dedim :)


ertesi gün bir sünger yardımı ile desen gözükücek kadar ıslattımve sıvazlayarak nazikçe soymaya başladım. o kadar rahat soyulduki (teşekkürler ahşap ve boya blogspot) linkini koyamıyorum blogger programından:(  google yazarsanız bulabilirsiniz kesinlikle takibe alın ;)


keseler gibi soydumda soydum kurursa yine ıslatıp devam ettim. 


taki resim net şekilde çıkana kadar . köşelere parmağım girmedi açık bir objede daha rahat olur .


sonrasında en güzel bölüm süsleme :))) koton dantel en bi sevdiğim . ben dantelleri beyaz tutkal ile yapıştırıyorum. önce tutkalı sürüp sonra kurdeleyi elimle bastıra bastıra yapıştırıyorum. üstünden geçmiyorum. beyaz tutkal şeffaflastığı için yapıştırıcı görüntüsü olmuyor.




jüt iplik yerine pazardan bulduğum daha bi doğal görüntüsü olan iplik ve ucuna tahta bocuk;)


çok mu beyaz oldu eskitsemiydim karar veremedim. sevgili momentenka boşver böyle güzel dedi bıraktım bende :) 

yeni bulduğum bir application ile resim rengini değiştirdim :))) 


sırada 3 tepsi daha var ve bi dolu obje çok işim var. bu kadar tepsi niyemi ? 

eşime dostuma elim boşmu gideyim :)))) en güzeli yaptıklarınızın beğenilmesi el emeği hediyede bence güzeldir benzeri yoktur diye düşünüyorum. 

renkli günler ;) 














4 yorum:

  1. Lavanta deseni en sevdiklerimden.Harika olmuş,ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler filizcim bende lavanta deseninide renginide çok severim

      Sil
  2. Nasıl güzel bir çalışma pek bir beğendim uğraşan ellerin dert görmesin.Bloguna uğramaya ara verdiğim için kusura bakmayın minnağı çok öpüyorum.İyi seneler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. estg. olurmu hiç öyle şey çok teşekkürler güzel yorumlarınız için , tüylüde sizi öpüyor

      sevgilerimle

      Sil

yorumun benim icin cok onemli;)