4 Aralık 2015 Cuma

bizimkisi bir aşk hikayesi :)

ahhh tımbışım ahhh nasıl güzeldir minicik hokka burnu, kayısı rengi tüyleri, kıvrık patileri, tilki gini kuyruğu, şaşkın bakışları  say say bitirememki canımın canını




boll resim içeren bir post olacak şimdiden söyliyim.

tımbışın 5 sepeti, bir kulesi var benden çok yatacak yeri var ama o yine bi kutu koli görmesin hemen içine yerleşir:)


bu sıralar çok kulesine çıkmıyor kısa bir süre evde kalan minnoş çıkmıştı ondanmı acep bilmiyorum.  



yatak odasının camının önündeki bu yatağında güneşlenir belli saati vardır :))
sonra bizim yatağa çıkar ve güneş üstüne vurur nur doğar üstüne:)

akşamlarıda tekli koltukda bu battaniye altında sepeti ile yatar uyurken sepetle alıp yatak odasına götürürüz ayak ucumuzdaki sandığın üstünde yatar battaniye üstüne örtülür:))) isterse gelir sırtını dayar bize uyur:))

günün %90 yatarak geçirir . çok yemez sadece royal canin fit 32 mamasını sever senelerdirde kilosu 4kg 4,1kg arasında değişir:))) şimdilerde bebek kedilere aldığım royal canin kitten mamaya göz dikti . 7 senedir ilk defa başka birşey yemek istiyor hiç birşey yemez ne balık ne tavuk ne et 



akşamları benim işim biter otururum hemen gelir


böyle dikilir konuşurda konuşur . ya tuvaleti gelmiştir ya oynamak isteyi tutmuştur. evet tuvaleti gelince evin içinde koşmak istiyor onun içinde beni koşturuyor top atıyorum peşinden koşuyor :)))) sonra tuvalete girer fırt fırt fırt eşerde eşer 

kedili yaşam güzeldir , kedili yaşam sıcaktır, kedili yaşam sabretmeyi öğretir 



her eve bir kedi olsun sokakta o kadar güzel kedi varki satınalma sahiplen :))) 






17 yorum:

  1. Ay kule süper!! bayıldım b,zde alırız işşallah yeni bir eve geçince...Bizde her gün top oynuyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kule misspet di sanırım oldukça uygun fiyatdı gelip kurulum yaptılar:) yerim onun top oynayışını :)

      Sil
  2. Ahh evimde anneannemden kalma antika aynamı mı kırmadı, mutfağın kapısını açık görüp tabaklarımı mı kırmadı ama en fazla Ay Minik Ne Yaptın Seenn diyebildim :) İçim eriyor muhtaç bakışlarına. Kedili yaşam gerçekten sabırdır :) Allah kedilerimizi bizden ayırmasın <3 ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aminnn . gerçekden farklı bir duygu kıyamıyor insan

      Sil
  3. ben bu saraylardan gelen tımbişi yerim yer:)
    maşallah kuzuma çok tatlı çokkk.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba , minnoşla aşk hikayenize bayıldım .Yıllardır yani çocukluğumdan beri pisi delisiyim fakat hep dışarıda bakıp sahiplendim taki 1ay öncesine kadar evdeki halleri nasıldır ne yapar bilmeden annesini kaybetmiş 2aylık bile yoktu sanırım bu prensesi sahiplendim (ilk kez cinsiyetini bilemedim hep oğlum diye sevdim) bu yüzden evde kedi besleyenlerden bilgiler araştırırken blogunuza rastladım .Yarın biz kızımla aşıya gidiyoruz minnağınızın okumadığım halleri çok sık uğrayacağım :)sevgiler

    YanıtlaSil
  5. aysel melike kedili yaşama hoşgeldin , bundan böyle hayatın daha renkli geçecek wmin ol. her kedi sahibini kndi seçermiş onlar bizi buluyor da biz sanıyoruzki biz bulduk:)))) bir sorunuz olursa seve seve yanıtlarım :)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Yardımcı olacağına çok sevindim .Sana kesinlikle katılıyorum çünkü sokağa çıktığımda kendisi yanaştı diğer kedimi annesi sanmıştı aç olduğunu düşünerek yedirdim doyunca gitti ama ertesi gün tekrar gelince sen benim olmalısın dedim :) kızımın çok istemesiyle evde bizimle yaşayacak :)şu an çok yaramaz çiçeğimin toprağını halletti diğer saksını içine çiş yaptı bende namaz kıldığımdan biraz tedirgin oldum çünkü tuvaletini yaptıktan sonra temizlenmiyor bir blogcu arkadaşım ıslak pamukla sil dedi öyle yapıyorum ama her zaman nasıl gözetleyeceğim bilemedim şu varki herşeyiyle kabulüm çok seviyoruz onu :) sevgiler cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kediler wc eğitimi çok kolay hayvanlar . 4 kedi yavrusu evimde misafir ettim bir kere kum kabına pırpırt oatilerini sürtüp buraya yapacaksın diyince öğreniyorlar . ana yavru kediler oyuna dalınca mıkır mıkır aranıyorsa direk kum kabına götürüp bırak biraz büyüyene kadar patilerini nemli bir bezle kumdan sonra silin :) zaten nemli bezden sonra yalanıyor :)) blogunuzda baktım çok minik gelmedi bana . peygamber (sav) efendimizin kedi sevgisi inanılmaz
      hiç tereddüt etme evsiz bir canlıya sıcak evini açmak inanılmaz güzel bir olay . kum olarak van cat burada alışverişimi okuyabilirsin çok güzel bir kum. mama olarak kumu mamada büyük tuvaletlerinin daha kayı olmasını sağlıyor kaliteli mama az veteriner parası olarak düşünün :) royal canin kullanıyoruz . iç vevdışmparazit ve kuduz aşısı harici hiçbir aşı yaptırmıyorum. sürekli evde olduğundan 3 ayda bir yetiyor . umarım işine yarar

      minnoşa öpücükler

      Sil
    2. Öyle çok faydalı şeyler yazmışınki canm.allah razı olsun senden .Kum kabının yerini öğrendi oraya gidip yapıyor ve çıkıyor bende kabın altına dediğin gibi ıslak bez serdim ve çıkınca siliyorum şu var ki salona alamıyorum kabına alıştığı halde kaşla göz arası çiçeklerimin dibine tuvaletini yapıveriyor :)) sorunumuz sadece bu inşallah bırakır diye umut ediyorum .Dış ve iç parazit aşılarını yaptırdım pire damlasıda sürüldü ama yaşını bilmediğimden kuduz aşısını yaptıramadım çünkü 3aylıktan sonraymış ...Bize geldiğinde küçüktü sanırım 1,5aylıktı diye tahminim, blogumdaki resmi eve almadan dışarıda kaçtığı yerdeki hali yani 1ay olmuştu bize geleli buda onun 2,5 aylık olduğunu gösteriyor sanırım. Yıldız 'cığım aşıları her 3ayda bir tekrarlanacakmı karma aşıları ne zaman oluyor inşallah başını ağrıtmıyorumdur...verdiğin sayfa ismine bakacağım ( face sayfamda peygamberimizin kediler hakkındaki hadisini yayınlamıştım kediye bakmak sünnetmiş )sevgiyle neşeyle kal.

      Sil
    3. estg. elimden geldiğince yardımcı olurum. benim evimde çiçk yok olanıda dağıttım kediler meraklı birde tprak olunca çişi aklına geliyordur hınzırın:))) ben balkonda çiçek çok sevdiğim halde balkondan düşer diye çiçek asamıyorum . camlarımdada sineklik var ama aluminyumdan bez gibi olanı yırtar düşer diye yaptırırken kedim var dedim adamda tamam dedi :)) dış parazit pire için ayrıcadamı sürdüler onu anlamadım. veterinerden dış parazit ilacını alıp 3 ayda bir sırt kürek kemiğinin arasına yalayamayacağı yere damlatırsın hemde veterinerden daha ucuz olur;) iç parazitse senin sağlığın içinde önemli evet 3 ayda bir. ben karma aşı yaptırmıyorum kedi bilgisi çom olan büyüğüm gerek yok demişti. kuduz aşısıda evet daha büyükken yapılıyor ve senede bir. başım ağrımıyor keşke herkes kedi sahibi olsa ben her seferinde yazsam ;)
      yani çiçeklerinden vazgeçeceksin canım maalesef toprağı eşeler doğası gereği . bu arada unuttum kedi çimi var çok seviyorlar ondan alıp verirsen bayıla bayıla yiyorlar . bazı bitkiler zehirli olabiliyormuş merak edip yemesin çiçeklerini :)
      minişe öpückler sevgiler

      Sil
    4. Evet iç ve dış parazit aşısı bir defada uygulandı birde pire için sprey sıkıldı damla değil yanlış yazmışım.Anladığım iç ve dış parazit aşısı yaşamı boyunca 1 kez ..kuduz aşısı senede 1kez değilmi ...ne kadar sürede yıkıyorsun kimisi kedi yıkanmaz diyor bilemedim ama yinede yıkadım inşallah yanlış yapmamışımdır.
      Demek pisi sevgisine çiçeklerimden vazgeçeciğim bu olmadı işte :)sürekli gözümün önünde olduğundan çiçek yapraklarını didiklemeye fırsat vermedim ,çimi bir araştırayım nerde bulabilirim diye .Anlattığın herşey için sonsuz teşekkürler.

      Sil
    5. iç ve dış parazit her üç ayda bir kuduz senede bir. ben senede bir oda yazın banyo yaptırıyorum . tüylü olduğu için tam kurumuyor onun için sıcak havayı tercih ediyorum. kedi çimi migrosda bile vardır topraklı ve tohumları olıuyor ekiyor ve suluyorsun çim çıkıyor. karma aşı yaptırmıyorum . ama parazitleri ömrü boyunca her üç ayda bir . dış parazit olanı alıp evde sen yapabilirsin veterinerde nasıl yapılacağını gösterir . kedi çimini marketde bulamazsan google da arattır her pet online sitesinde var :)
      rica ederim :o)

      Sil
    6. Harikasınız doğru bildiğim yanlışımı düzelltiniz ne kadar teşekkür etsem azdır.Ben iğne yapamam kıyamam (ben romatodartrit hastasıyım karnımdan iğne oluyorum ama kendime bile yapamıyorum) yazarken bile duygulandım acaip sevgisi var tarifsiz, gece yerinde uyumuyor geliyor ayakucuma orda yatıyor sabah birlikte uyanıyoruz bakışıyoruz geriniyoruz :))bana huzur mutluluk getirdi evde beslemek başka bir şeymiş.
      Burda belediyenin veterineri var kızımı ona götürmüştüm iç-dış parazit aşısını tek seferde yaptı ve bir kere yeterli demişti :(..migrosa tohuma bakarım cnm. zamanından ayırıp her sorduğuma cevap yazman beni çok sevindirdi rabbimde sizi sevindirsin çok ama çok sağolasın sevgi ve selamlarımı bırakıyorum görüşmek üzere..

      Sil
    7. yyoook iğne değil dış parazit damla :) yok bende yapamam imkansız . bu arada geçmiş olsun benimde sabahları bi katılıkla uyanıyorum elim ayağım tutulmuş gibi romatizma çıkacak dr gitmedim daha. allah şifa versin cümlemize dermansız dert vermesin .

      inanılmaz bir sevgi tarifsiz ayak ucunda uyur gelip bacağımıza dayanır . onun için yorgan üstüne battaniye örtüyorum gelip altına dayanıp uyuyor . küçükken sabahları oyunla uyanıdırırdı şimdi 7,5 yaşında biz uyanmadan uyanmıyor. arada gece bağırmaları oluyor :)))
      https://m.koctas.com.tr/urun/pencere-onu-bostanlari-kedi-cimi/7175

      kedi çiminde bu markayı tavsiye ederim koçtaşdada satılıyor . en çok bu çıkıyor ;)

      allah razı olsun her zaman elimden geldiğince yardımcı olurum hiç sorun yok.
      mutlu olun sağlıklı olun kedoşunla

      sevgilerimle

      Sil
  7. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)