30 Eylül 2010 Perşembe

Bİ HEDİYE DE BENDEN:)


sadece hediye haberleri vermekden sıkıldım hadi bende 2.hediyemi vereyim dedim . Revlon ırazcımın sayesinde aşık olduğum bir marka özellikle golden affair blushlar harika 3 rengini almıştım , hatta bi ara bu rengi satayım dedim:) tam resimdeki renk merlot & midnight rengi.

şartlar her blogda olduğu gibi blogumun izleyicisi olmak, varsa blogunuzda yayınlamak, ve de adsızlar kabul edilmeyecektir. bu yazının altına yorumlarınızı bırakın lütfen

yarışmanın bitiş tarihi de 30 ekim olsun :)

herkesin şansı boll olsun

29 Eylül 2010 Çarşamba

micro enjeksiyon /2


nerde kalmıştım , evet 1. micro denemem yarım kaldı transfer bile edilemedi. hemen olayı hastaneye bağladık:) ne iyimser insanlarız dimi hadi dedik güvenilir bi hastane bulalım okadar hastane içinden iki tane eledik 1. amerikan 2. pakize tarzı . bunları tercih etmemiz orada başarı sağlamış arkadaşlarımızın olmasıydı.
ilk amerikan hastanesi bülent urmana gittik geçmiş gün ayrıntısı ile hatırlasamda sizleri sıkmayacağım bülent hoca %50 şans verdi bana ama konuşları beni tatmin etmedi , yada kader kısmet diyelim

hemen çıktık pakize tarzı kliğinine gittik ozamanlar kullakları çınlasın esin hanım vardı , onla konuşuyorsunuz işlemler sırasında size ne yapılacağını kendisi anlatıyor ama asıl dr. halil ibrahim bey . esin hanımın ağzından bal damlayınca tamam dedik burası . süreç yine başladı (tabi bütün dosyayı aldık öyle gittik) ilaçlar ilaçlar ilaçlarrrrr
yine yeterince yumurta olmuyor olmuyor :(((( neyse toplantı yumurtacıklarım direk tüp bebek denemeden micro dendi . hımmm benim yumurtacıklarımın dış kabuğuda kalınmış neyse micro yapıldı bekliyoruz , o günler geçmiyor bitmiyor
bi telefon yeterince döllenmedi sabaha kadar bekleyeceğiz olmadı transfer yapılamayacak deniyor. ahhh ahhh ne ağlıyorum ne dualar ediyorum. ertesi gün bi telefon hazırlanın transfer olacak bi kademe daha ilersi olduğundan sanırım bu haber bile beni mutlu ediyor. transfer olayı anestezi ama tam bayıltma değil uyutma :)))) ben çapada nasıl uyuduğumu farketmediğimden bekliyorumki ne zaman uyucam vücut uyumaya başlamış benim göğüs kafesinde birisi oturuyor nefes alamıyorum ölüyorum diye ağlamaya başlıyorum :((( anestesizt hemen gelip gözlerini kapa diyo direnme uyuyorum uyanıyorum odada . bir kaç saat orada yatıyorum sonra usul usul arabaya arabayı fazla sarmsmadan eşim eve getiriyor beni aman haa bebekler düşmesin nasıl bi ihtimam 12 gün sanırım yatıyorum sadece wc ve yemek olayı aman yeterki hamile kalayım . günler bitiyor sıra gebelik testine geldi verdik kanı tahlil edilip dr.a söylenecek ve esin hanım beni arayacak , ve arıyor olmadı :(((((
sigara tiryakisi olan ben tedavim süresince sigara içmediğimden hemen bi sigara yapılıyor ve 12 gündür yapmadığım ütülere başlanıyor evde tek başınayım ağlıyorum ağlıyorum ütü yapıyorum sigara içiyorum :(((((((

ertesi gün iş arkadaşlar benden haber bekler, en az benim kadar üzülen arkadaşlarım benimle aynı kaderi başlayan sanal dünyadan arkadaşlarım :(((( ama ertesi güne göz yaşı kalmamış gülerek anlatıyorum . Allahım ne kadarda güçlüyüm ????

tabi bu 13 günlük süre zarfındada iğneler oluyorum ilaçlar içiyorum sanmayınki ilaç içilmiyor ömrümde içmediğim kadar ilaç ve olmadığım kadar iğne oluyorum :(((((

devamııı siz istedikçe devam edecek

maksadım üzmek değil , kendime acımak hiç değil, şu an bu süreci yaşayanlara bi paylaşım


sevgiyle kalın

24 Eylül 2010 Cuma

micro enjeksiyon /tüp bebek


blogunu takip ettiğim bir arkadaş twitter da bununla ilgili birşeyler sormuş. öncelikle kendisine şimdiden bol sabır ve bolll sıhhat diliyorum.

kısaca bu maceramdan bahsetmek soruları olanlara yardımcı olmak isterim. 1999 yılında myom ameliyatı ile birlikte bu sürecim başladı . offf yıldız sonuna kadar okuyamam varmı bebek diyenlere cevap yok :)

neyse nerde kalmıştım. 2000 yılında aşılama sürecine myom ameliyatını yapan dr. umla başladım , ama ben meraklıyım araştırmaya başladım ve bir sürü arkadaşım oldu tecrübeleri yapılanları hastaneleri ve dr.ları yalayıp yuttukdan sonra 3. aşılamada başarısız olunca dr. mun karşısına geçip sordum aşılama ile olmuyorsa diretmeyelim:) beni o ana kadar tüpbebekle kesin olur diye dolduran sevgili dr.um:) benim yapabileceğim birşey yok iyi bi tüpbebek merkezine başvur diye başından savdı:) baktıki kadın dişli yutmuyo aşılama ile oyalandığını:)

internetde araştırmaya başladım dedim yaa:) araştırmaları dahada derinleştirdiğimde çapa tıp fakültesi infertilite bölümünde bir arkadaşımızın çalıştığını öğrendik ve tuttuk ona gittik. 3 aşılamadan yapılmış ama en başda yapılması gereken rahim filmi çekilmemiş nasıl olur dedi dr. . apar topar film çekildi çoookkk şüküürrr ohhh birşey yok tüpler açık . haa bu arada rahim filminide bana anlatan ödümü kopartan arkadaşlara derin derin teesssüflerimi ilettim çünkü birşeycik yok vallahi ki benim ağrı eşiğim çok düşükdür. neyse myom ameliyatı bile riskliymiş biliyormusunuz sevgili dostlarım . tüpleri kapama riski varmış doğumda bile myom alınıyormuş .

eee nasıl olsa tüple bebeğim olacak diye ahhh ahhh dedim dr.a içimden bir dolu şeyler saydırdım:)))) birde burada aşılama yapalım dedi dr.lar ok. dedim 3 aşılamada çapa tıp fakültesinde oldu. günler , aylarrrr geçiyor her aşılamada ümitlenen ben her olumsuz neticede göz yaşlarına boğulan bir kadın olup çıkmıştım. tamam tüp bebeğe geçiyoruz dendi ok. dedik eee artık bebek gelsin dimi:) nasıl olsa süpermişim yaa:) işlemler , ilaçlar, kan değerleri sürekli iğneler sürekli tahliller uzun uzun anlatmıyım yaşayan bilir ne eziyetli bi işlem olduğunu gelin görünki süper olan bende yeterli sayıda yumurta gelişmiyor offfff eşimin durumuda çok iyi değil olsun bi sağlıklı sperm bile yeter:)))))

bu arada tüp bebek ile micro enjeksiyonun farkını anlatayım. çoğu arkadaşım tüp bebeği daha gelişmiş bi yöntem biliyo yanlış daha ileriki aşama micro enjeksiyon.
şimcik iğnelerle geliştirilen yumurtacıklarınız toplanıyor dimi bi kaba alınıyor sonrada sevgili eşinizden sperm alınıyor ayıklanıyor en iyileri aynı kaba konuyor ve spermciklerin gidip yumurtayı delip döllenme yapması bekleniyor işte bu işlem tüp bebek

gelelim micro enjeksiyona bunda yine yumurtacıklarınız aynı şekilde toplanıyor yine eşinizden sperm alınıyor yine en iyileri ayıklanıyor:) bu sefer aynı kaba konmuyor bi yumurtaya bi sperm enjekte ediliyor yani delip döllenmesi işlemine müdahele edilip döllenmesi bekleniyor yani önce yumurtanın 2 ye sonra 4 e sonra 6 ya gibi gibi bölünüp sağlıklı bir gelişim göstermesi bekleniyor ahanda bu işlemde micro enjeksiyon:)))))

eee nerde kalmıştık haa bana bi dolu ilaç, tahlil , iğne v.s. yükleniyor tamam toplama yapılıyor eşimden alınıyor bekleniyor bekleniyor bir hareket yok tüp bebekde hemen müdahele edilip micro enjeksiyona çevriliyor. hiç unutmam ogünü pazarda geziniyoruz annemle telefon geldi yok döllenmedi bölünmedi (gibi bi sonuç) nasıl yıkıldım ee hani süperdim hani benim tüp bebekle anında bebeğim olurdu hemde bir tane bile değil en az ikiz :(((((
tabiki transfer aşaması hikaye olup kalıyor .....


bundan sonraki olaylarımı sizi sıkmamak için eğer isterseniz anlatıcam , paylaşıcam

ama şunu bilin bunda en önemlisi güvenebileceğiniz bir dr. ve uzman bi ekip , haa bu arada 37585 kere bizimde bi tanıdık vardı diye hikayeleri dinlersiniz herkes bi akıl verir :)))

eee arkası gelsinmi?? ne dersiniz???

yüce yaradan hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin

hoşçakalın dostlar

21 Eylül 2010 Salı

twitter & formspring - nasıl kullanılır:)

bi arkadaşa soru sormak için akla karayı seçerken twitter ve formspring de account u olduğunu öğrenip bende account açtım:) açtımmm eee sonra kullanamıyorum. soru sorduğumu sanıyorum ama sormuyorum sanırım.
formspring de önce takibe aldım sonra sayfasını açıp soru soruyorum ok??
twitter da ne yapacağım o kişinin beni görmesi için @işaretini koyup ismini yazıyorum ve ne söyleyeceksem söylüyormuyum?
şu ikisini aktif kullanan bilinçli teknoloji kurtları arkadaşlarım bana bi yardım edin Allah rızası için:)

16 Eylül 2010 Perşembe

üzgünüm :(

hayvanların biz insanlardan çektiği nedir. annemlerin orada dünyalar güzeli bi kedoş vardı. her hafta sonu onu sevmeden annemin evine girmezdim, bugün annem telefonda üzülme ama sana birşey söylicem dedi. duman öldü :( birisi zehirlemiş dedi. yalpalayarak merdivenlere yığılmış dedi:( içim sızladı.

ne şanslı kedi herkes seviyo bunu derdi annem aç kalmıyor. ama bi insan müsvettesi onun gibi minicik bir canın yaşamasını hazmedemedi ne eline geçti !!!

zavallı hayvanların nedir bu çilesi bunlarda bi sınav bilmezmisin ey insanoğlu .

sizlerle paylaşmak istedim

14 Eylül 2010 Salı

VIVA NAILS /FREE SAMPLES


viva nails bir kaç blogger da okumuştum sonra free samples gönderdiklerini öğrendim (shipping ücretini ödüyorsunuz)
siteye kaydoldum talebimi belirttim, stokda olmadğını geldiğinde bana haber vereceklerini söylediler. bugün stoğa girdiğini ilettiler.

viva nails nedirki acep diyorsanız, blogunuzda varsa bence edinin. 2 haftada gelir deniyor bakalım ne zaman elime geçecek 2,95 gbp shipping ücretini paypal ile ödedim.
ne diyelim vatan millete hayırlı olsun , bundanda geri kalmadım:D
geldğinde detaylı fotoları ile paylaşırım.
adres;
https://www.vivalanails.co.uk/search.asp?keyword=free+samples+&search=GO

13 Eylül 2010 Pazartesi

CLINIQUE /MASCARA:)


ırazımın ve diğer sitelerde okurda yıldız dururmu:) hemde bayramın birinci günü . alırsın eski e.l.f mascara yı (zaten kurumuştu:) ) tutarsın Optimum 'un yolunu . Tekin Acar'a girdim eskisini getirdim yensini istiyorum diye tüm şirinliğimle kasadaki satış danışmanı arkadaşa mascaramı uzattım . bana bide tekin acar kart çıkarttı. bide fatura kesti ve resimde gözüken beyaz mascara yı istedim onu verdi. aslında yanımda bi mascaram daha vardı gri olanıda isteyecektim boşver dedim suyunu :) çıkarma. zaten siyah olanından var benim. denemedim daha bakalım nasıl?
19 eylüle kadar geçerli bi kampanya bence vakit kaybetmeden yararlanın;)

8 Eylül 2010 Çarşamba

iyi bayramlar;

Bayramınız ; şeker beklerken çikolata, mendil beklerken para aldığımız ahhh günlerdeki bayramlar gibi güzel , huzurlu, mutlu , sağlıklı , süprizli, neşeli, paralı ...................... geçsin Allahım geçsin:)


HERKESE İYİ BAYRAMLAR

6 Eylül 2010 Pazartesi

SAVUNMASIZ CANLARA Bİ YARDIM ELİ UZATMAK İSTEYEN!!

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/bolum/hastalar/

bu mübarek ramazan ayında belkide yardım edeyim ama hayırlı bir yere gitsin diyen birkaç arkadaşım vardır düşüncesiyle yukarıdaki linki okumanızı tavsiye ediyorum.

hayatta en acımasız mahluk sanırım insan doğanın şu zavallı hayvancıkların bizden çekmediği kalmıyor ne yazıkki. onlara yardım etmek istersekde tepki alıyoruz :( kedilere bakacağına çocuklara yardım etsene demişti bi teyze bende bi siteden okudğum ve çok hoşuma giden şu sözü söylemiştim "ben hayvanlardan başladım sizde insanlardan başlayın lütfen" halen teyze dediğim içinde bi canavar taşıyan kadın " al ozaman götür evinde bak " diye bağırmasını halaa unutmam:)

yedikule hayvan barınağı halen gitmek istediğim gidince içim kıyır kıyır olacağı için çekindiğim bir yer :((( ve bunların başında melek bi kadın örnek bi kadın MERAL OLCAY . artık yetiremiyor birşeyleri hazmedemiyor yakınıyor çoğu zaman yardım istiyor, sitem ediyor haklı olarak.

çok değil her birimiz 2-3 kutu süt götürsek , birkaç paket makarna ne güzel olurdu. blogger buluşmasını burada yapsak elca kozmetik yerine buraya gitsek olmazmı???? yada ben istanbul dışındayım diyenler online bağış linkleride var şu mübarek günlerde gönlünden koptuğunca yardım etse??? hiçkimseyi eleştirmek için yazılmış bir yazı olmadığnı lütfen kabul edin ben sadece belki okunur hiç değilse 2 kişi yardım etse kardır mantığı ile yazmak istedim.

dışarda bi dilenciye para vermek çoğumuzun içinde acaba gerçekden ihtiyaçlımı sorusunu bırakmazmı??? gerçekden muhtaç olan kişiler çok gururludur kimseden istemezler emin olun, ama zavallı bi kedi veya köpek yedğinizden bir parça istiyorsa lütfen paylaşın bakın paylaştıkça içinizdeki o tarifsiz huzur dahada büyüyecek.

gelin bugün veya olmadı yarın

http://www.fatihbelediyesiyedikulehayvanbarinagi.com/yardim-etmek-istiyorum/

linkini copy paste leyelim üçbeş ne gelirse elimizden yardım edelim.

hayat bu canlılarla daha güzel, onların karşılıklısız sevgileriyle onların güzel gözleriyle güzel

sevgilerrr

3 Eylül 2010 Cuma

ırazım mimlemiş benide (bu ay kullandıklarım)

ırazım benide mimlemiş ama yüz karası bi blogger olarak yazayım:)

fondöten: everyday minerals sample kitinden çıkan 3 fondoten 1 concealeri karıştırıp preslemiştim (ırazcım senin videonu kullanarak çok başarılı bi görünüm olmadı ama 1 aydır hergün bunu kullanıyorum azcık kaldı:))
concealer: e.l.f studio under eye concaler & highligher(sadece concealer tarafını)
pudra : kullanmıyorum
allık : revlon maybelline köpük allık clinique
aydınlatıcı : kullanmıyorum
ruj : nyx she clinique
far: allıkla şöyle bi renklendirdim:)
baz: elf eye primer
kalem: kullanmam
jel eyeliner:kullanmam
kaş kalemi: göz ve kaşlarım çok belirgin olduğundan kalem ve kaş kalemi kullanmıyorum
yüz temizleme jeli: dalin bebe şampuanı:)
tonik:clinique
nemledirici: clinique klasik nemlendirici ddm
gece kremi:kullanmıyorum:) clinique gece kremim olduğu halde
maske:clinique
güneş koruyucu:kullanmıyorum

valla bak ırazım kendimi kötü hissettim alıp alıp kullanmayanlardanım:)
kışın daha bi ayrıntılı makyaj yapıyorum ama yazın sıcaklarda yinede iyi yaptım sayılır.
bol bol makyaj videosu seyrederek özellikle ipek ve handenin birşeyler öğrenicem artık:) geçmi kaldım acaba yaş 41 geliyo:)

sevgiler