24 Eylül 2010 Cuma

micro enjeksiyon /tüp bebek


blogunu takip ettiğim bir arkadaş twitter da bununla ilgili birşeyler sormuş. öncelikle kendisine şimdiden bol sabır ve bolll sıhhat diliyorum.

kısaca bu maceramdan bahsetmek soruları olanlara yardımcı olmak isterim. 1999 yılında myom ameliyatı ile birlikte bu sürecim başladı . offf yıldız sonuna kadar okuyamam varmı bebek diyenlere cevap yok :)

neyse nerde kalmıştım. 2000 yılında aşılama sürecine myom ameliyatını yapan dr. umla başladım , ama ben meraklıyım araştırmaya başladım ve bir sürü arkadaşım oldu tecrübeleri yapılanları hastaneleri ve dr.ları yalayıp yuttukdan sonra 3. aşılamada başarısız olunca dr. mun karşısına geçip sordum aşılama ile olmuyorsa diretmeyelim:) beni o ana kadar tüpbebekle kesin olur diye dolduran sevgili dr.um:) benim yapabileceğim birşey yok iyi bi tüpbebek merkezine başvur diye başından savdı:) baktıki kadın dişli yutmuyo aşılama ile oyalandığını:)

internetde araştırmaya başladım dedim yaa:) araştırmaları dahada derinleştirdiğimde çapa tıp fakültesi infertilite bölümünde bir arkadaşımızın çalıştığını öğrendik ve tuttuk ona gittik. 3 aşılamadan yapılmış ama en başda yapılması gereken rahim filmi çekilmemiş nasıl olur dedi dr. . apar topar film çekildi çoookkk şüküürrr ohhh birşey yok tüpler açık . haa bu arada rahim filminide bana anlatan ödümü kopartan arkadaşlara derin derin teesssüflerimi ilettim çünkü birşeycik yok vallahi ki benim ağrı eşiğim çok düşükdür. neyse myom ameliyatı bile riskliymiş biliyormusunuz sevgili dostlarım . tüpleri kapama riski varmış doğumda bile myom alınıyormuş .

eee nasıl olsa tüple bebeğim olacak diye ahhh ahhh dedim dr.a içimden bir dolu şeyler saydırdım:)))) birde burada aşılama yapalım dedi dr.lar ok. dedim 3 aşılamada çapa tıp fakültesinde oldu. günler , aylarrrr geçiyor her aşılamada ümitlenen ben her olumsuz neticede göz yaşlarına boğulan bir kadın olup çıkmıştım. tamam tüp bebeğe geçiyoruz dendi ok. dedik eee artık bebek gelsin dimi:) nasıl olsa süpermişim yaa:) işlemler , ilaçlar, kan değerleri sürekli iğneler sürekli tahliller uzun uzun anlatmıyım yaşayan bilir ne eziyetli bi işlem olduğunu gelin görünki süper olan bende yeterli sayıda yumurta gelişmiyor offfff eşimin durumuda çok iyi değil olsun bi sağlıklı sperm bile yeter:)))))

bu arada tüp bebek ile micro enjeksiyonun farkını anlatayım. çoğu arkadaşım tüp bebeği daha gelişmiş bi yöntem biliyo yanlış daha ileriki aşama micro enjeksiyon.
şimcik iğnelerle geliştirilen yumurtacıklarınız toplanıyor dimi bi kaba alınıyor sonrada sevgili eşinizden sperm alınıyor ayıklanıyor en iyileri aynı kaba konuyor ve spermciklerin gidip yumurtayı delip döllenme yapması bekleniyor işte bu işlem tüp bebek

gelelim micro enjeksiyona bunda yine yumurtacıklarınız aynı şekilde toplanıyor yine eşinizden sperm alınıyor yine en iyileri ayıklanıyor:) bu sefer aynı kaba konmuyor bi yumurtaya bi sperm enjekte ediliyor yani delip döllenmesi işlemine müdahele edilip döllenmesi bekleniyor yani önce yumurtanın 2 ye sonra 4 e sonra 6 ya gibi gibi bölünüp sağlıklı bir gelişim göstermesi bekleniyor ahanda bu işlemde micro enjeksiyon:)))))

eee nerde kalmıştık haa bana bi dolu ilaç, tahlil , iğne v.s. yükleniyor tamam toplama yapılıyor eşimden alınıyor bekleniyor bekleniyor bir hareket yok tüp bebekde hemen müdahele edilip micro enjeksiyona çevriliyor. hiç unutmam ogünü pazarda geziniyoruz annemle telefon geldi yok döllenmedi bölünmedi (gibi bi sonuç) nasıl yıkıldım ee hani süperdim hani benim tüp bebekle anında bebeğim olurdu hemde bir tane bile değil en az ikiz :(((((
tabiki transfer aşaması hikaye olup kalıyor .....


bundan sonraki olaylarımı sizi sıkmamak için eğer isterseniz anlatıcam , paylaşıcam

ama şunu bilin bunda en önemlisi güvenebileceğiniz bir dr. ve uzman bi ekip , haa bu arada 37585 kere bizimde bi tanıdık vardı diye hikayeleri dinlersiniz herkes bi akıl verir :)))

eee arkası gelsinmi?? ne dersiniz???

yüce yaradan hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin

hoşçakalın dostlar

9 yorum:

  1. Yaşınızı bilmiyorum, umarım daha vaktiniz, sabrınız ve haliniz vardır ve hikayenizin sonu iyi biter. Milyonlarca kadın aman olmasın diye uğraşırken, sizin gibi isteyenlerin bebeğinin olmaması kozmik bir şaka herhalde.

    YanıtlaSil
  2. Umarim bi gun olur tatlim ,ben kuzenimde aynisorundan muzdarip rabbim isteyen herkese nasipetsin

    YanıtlaSil
  3. Yıldız'cım, çok zor bir süreç yaşamışsın, yakınlarımda tedavilerle uğraşan, sonuç alan ve alamayan, alıp da sonra başka talihsizlikler yaşayan kaç kişi var saysam bitmez. Artık ne oluyor bilmiyorum ama ben dahil bizim son birkaç nesilde bir problem var. Yaşam şartlarımızdan mıdır, tanrıdan mıdır nedir, ama problemlerimiz var hep gebelikte.

    Hakkında hayırlısı ne ise o olsun canım, istiyorsan allah bir değil iki versin.

    Öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. 40 yaşımdayım hatta 41 diyelim:) 5 senedir bu konuyu kapattım. defteri kapattım yani:) ben sadece twitterda bu süreci yaşayan ve bilgilenmeyi isteyen bir arkadaş için vede belki bu şekilde olan ve itiraf edemeyenler için yazmıştım.
    tabi yazdıklarım yaşadıklarımın başlangıcıydı eğer isterseniz devam ederim yaşadıklarımı yazmaya.
    ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  5. Olur yildiz abla:)diyim

    YanıtlaSil
  6. benim de benzer sorunlarım vardı az sayıda yumurtam gelişiyodu genetik sorun dendi falan filan bir dolu hikaye 2 başarısız deneme sonrası 3. deneme ile hamile kaldım şu an Allah kısmet ederse sağ salim bebeğimi kucağıma almayı bekliyorum sakın umudunuzu yitirmeyin denemeye devam edin çok zor süreçler ama bebekler gelmek istediği zaman geliyo
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. samimiyetle söylüyorumki artık kapattım . yani çocuğumun olması gibi bi hayalim kalmadı , hatta artık çocuk sesi çekemiyorum kendi çocuğu farklıdır insanın derler bilmiyorum ondan yorum yapamıcam sizin adınıza çok sevindim. Allah herkesin gönlüne göre versin. denemek gibi bi niyetim yok .

    YanıtlaSil
  8. canim cok tesekkur ederim :) en azindan baskalarinin da ayni sorunlari daha once yasamis olmasi icime su serpiyor.. yoksa insan kendini cok kotu hissediyor...

    ben de daha bugun 2. asilamami oldum ve bekliyoruz... tutma ihtimali cok dusuk biliyorum ve kendimi hazirliyorum da :)

    ama ben eger bu tutmazsa bir daha ugrasamam ve tup bebege gecerim diyorum.. simdiden iyi bir tup bebek merkezi aramaya basladim bile :)

    tekrardan cok ama cok tesekkur ederim :) hatta devamini da beklerim!

    YanıtlaSil
  9. amin canım dilerim olur teyzemin tüp bebekti kaybettik acısı hala içimizde çok fena çok Allah sağlıkla sahip etsin herkese

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)