4 Ekim 2010 Pazartesi

microenjeksiyon/son bölüm



eeee nerede kalmıştık evet 2 kere denedik ne oldu elde var koskoca sıfır, gözyaşı , düşkırıklığı, depresyon , maddi kayıp
tamam Allahın hakkı 3 dedik yine aynı yerde pakize tarzı da bu sefer ne olacak farklı birşey yani ilaç yüksek doz verilecek ama baskılamada verilecek koldan iğnede yapılacak yani dur denecek yumurtalara çatlama zamanın var:)
ilaçların bulunması vurulması onun verdiği şişkinlik sıkıntı bunları unutmuşum ben sadece aklımda kalan özeti yazıyorum:) düşünün bu özet :)

hadi dedik bir kere daha yine başlandı herşey eşim karnımdan ve kolumdan olan deri altı iğnelerimi vuruyor günler geçiyor toplanıyor , dölleniyor yine döllenmede problem oluyor ama bu sefer transfer okadar sancılı süreç değil tamam deniyor. dr. çok ümitli ya olacak ya olacak diyo (ilkinde umutsuz konuştuğunda sen ne bilirsin demiştim içimden herşeyi Allah bilir:) , bu seferde ya olacak ya olacak diyo yine ben aynı cümleyi içimden mırıldanıyorum) bu seferde yatma safhası ama kan verip işyerime geliyorum. hadi telefon çal ve çalıyor karşımda uyuzmu uyuz bi ses negatif diyo bu diyen kim bizim yakınlarımızda bi hastanenin labaratuvarındaki bi hemşire tedavi olduğumuz hastane ile alakası yok. bana faks çekin diyorum üzerine Halil İbrahim bey ilaçları bırakıyorum sonuç negatif diye not ekleyip dr. yazıyorum. hemen arkadaşımı arayıp yine olmadı yanıma gel diyorum(aynı işyerinde farklı katlarda olan bir arkadaş) ağla ağla bilmeyenler problemi soruyor anlatamıyorum:((((( sigara içiyorum ağlıyorum . ertesi gün yine bende tık yok yani yine normale dönmüşüm ağlamak sızlamak yok.

bu arada eşimde bir rahatsızlık çıkıyor enteresan bi hastalık pek bilinmeyen skleroderma okadar üzülüyorum ki aman o iyi olsun varsın bebeğim olmasın diyorum. ve defteri tamamen kapatıyorum.dr. arıyor gelin konuşalım diyo . gittik iki tane fingirdek hatunda bizden önce dr. un odasına giriyor. sonra biz anlatıyor anlatıyor yumurtalar kalitesiz dış kabuklar kalın v.s. v.s. v.s. sonuç donorr egg 'yani yumurta bağışı' zaten dr. um Kıbrısdaki yerin başındaki dr. hayır diyorum neden diyo o benim çocuğum olmayacak diyorum. ve aklımdaki soruyu soruyorum bizden önceki bayanlar kim işte onlarda yumurta bağışçısı diyo haa diyorum bu kadınların yumurtalarındanmı teşekkürler kalsın. ne kadar doğru ne kadar yanlışım bilmiyorum. ama sonuçda Allah nasip etmemişse bişeyleri bu kadar zorlamanın anlamı yok.
ağlamadımmı ağladım , yıprattım hem kendimi hem eşimi . sonra oturdum dua ettim herşeyin hayırlısı böyleymiş diye ve bana dayanma gücü nasip et Allahım diye. Güzel rabbim dualarımı kabul etti içimden o yangını aldı geriye razı olmuş içi rahatlamış bi yıldız kaldı. hani bi söz vardır yapabileceklerim için güç, yapamayacaklarım için sabır ve ikisinin farkını anlayabilmek için akıl haaa benimki tam o hesap arkadaşlar.

herkesin bebeği olması şart değilki , hayatımın 5 senesi bebek mücadelesi ile geçti 30-35 yaş arası 5 senedirde kapattım konuyu hayırlısı buymuş diye . Allah başka elem keder vermesin kimseye. ne hastalıklar var dermanı olmayan onların yanında benimki hakikaten bi lüks istek geldi. sonrasında kızımın (kuşumun) yanına dışarda baktığım kedimi aldım eve oda erkek:) . kızım 22 haziranda öldü, oğlum 2 senedir benimle . bi çocuğum olsa anca bu kadar sevebilirdim anlamayan anlamasın ne zorun var kediyle desin. derdin yok kediyle uğraşıyorsun desinler varsın desinler. hep dışardaki insanlar değilmi ne zaman evleniyorsun yaşın bak geldi, eee evlendin çocuk e çocuk olur ikinci nedir kardeşim bi durun yaa sizin içinmi ben yaşıyorum . ben belki böylede mutluyum SANANE! 10 yıl önce halime üzülen vah vah diyenler şimdi ne şanslısın bak uğraşacağın bi çocuğun yok diyorlar. yok okuldu yok dersdi . Allah hepimize herkese tüm yarattığı canlılara herşeyin ama herşeyin hayırlısını ve sağlıklısını mutlu ve huzurlusunu nasip etsin.

sevgiler

8 yorum:

  1. ben üzüldüm gözlerim doldu okurken Allah herkes için hayırlısını versin

    YanıtlaSil
  2. Canim ablam sen uzulme .allah in takdiridir bu .O isterse oluyor,insanlarada bakma hep daha fazlasini isterler opuyorum seni. Blogum benimde var beklerim:)

    YanıtlaSil
  3. tecrubelerini anlattigin cok tesekkurler yine yildizcim :) hepimiz icin hayirlisi... opuyorum seni!

    YanıtlaSil
  4. Allah hakkınızda hayırlı olanını versin..
    inşallahh yuvanız güzel yavrucaklarla şenlenir ümidini asla kesme vardır rabbimin bir bildiği...
    Sabır ve bekleme sürecinde olabilirsiniz Allah tez zamanda mutlu haberlere vesile olmanızı sağlasın inşallahh ;)

    YanıtlaSil
  5. yıldız'cım yukarıdaki cümleler sanki beni anlatıyor her satırını gülerek okudum desem kızarmısın çünki bu yazdıklarını ben 5 defa yaşadım++genetik testler++sayısını bile unuutuğum kadar rahim filmi falan filan işte
    sonuç vazgeçtim anneme ve çevremdeki bütün baskılara rağmen vazgeçtim işime tedavi yüzünden son verdiğim kariyerime sil baştan başaladım veeee çok mutluyumm herşey çocuk demek değil evet allah isteyen herkese versin ama lütfen artık çocuk istemeyenlere veya çocuğu olmayanlara kanserli hasta muamelesi yapan örümcek kafalı kadınlar(mallaesef bunu sadece hem cinslerimiz yapıyor!!!)kendi hayatlarınıza bakınnnn!!!
    sevgilerrr özlemm

    YanıtlaSil
  6. özlemcim bende o günleri bazen gülerek bazen buruk hatırlıyorum. okadar çok dolduruluyoruz ki bebek bebek diye. halen bana bir kez daha dene diyen akrabalarım var. yaşım 40 yazık bana okadar ilaç hergün kontrol v.s. ben kedoşumun annesi olmaklada mutluyum ama bunu anlatamıyorum. bunu biz gibiler anlar . düşün bu yöntemle bebeği olanlar bile anlamıyor, aman neyse ne dimi herkes kendi yaşantısından sorumlu . yüce rabbim vermemişse vardır bir bildiği, ondan sual sorulmaz

    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok doğru diyorsun allah herşeyin hayırlısını versin . maalesef hayatımızda istediğimiz herşey olmuyor. siz huzurlu mutlu iseniz gerisini dert etmeyin. allahın takdiri neyse o olur. ama içimdeki bazı şeyleri senin gibi kabul edip sukunete kavuşmak isterdim. işte sen bunu başabildiğin için çok şanslısın. gülce

    YanıtlaSil
  8. evet o bakımdan çok şanslıyım gül doğrusun, dua et yüce yaradanımız duaları kabul ediyor.

    herkes herşeyi yaşasa her dediği olsa belkide o kadar anlamı olmazdı hayatın??? kimbilir
    belki evlenir evlenmez bebeğim olsaydı acaba ne olurdu ? benimiçin bizler için hayırlısı buymuş demek çokda zor değil. çok şanslı gördüğün insanların bile sıkıntıları oluyor. herzaman kendinden yüksek gördüklerine bakıp imreneceğine aşağıya bakıp şükretmek için huzuru getiriyor emin ol;)
    sevgiler

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)