28 Temmuz 2011 Perşembe

siz hiçç????

siz hiç kendi kendinize kızdınızmı?
konuşsanızda değişmeyen kişiye sürekli sürekli doğru yolu göstermeye çalıştınız sonrada hayal kırıklığına uğradınızmı? ve bu kişi sizin canınız kardeşinizse ne .ok yiyeceğinizi şaşırdığınız oldumu?

siz hiçç kızarken ya ona birşey olursa kendimi suçlarım neden böyle düşündüm dedinizmi?? ben diyorum sürekli ya birşey olursa diyorum ama yaptıklarına konuşmadanda edemiyorum?

siz hiççç boşver yaaa ne olursa olsun kendi çeksin diyipde iki saniye sonra Allaha ne olur ona birşey olmasın canı saolsun dedinizmiii?

siz hiçç ilerdeki olabilecek şeyleri düşünüp ama hepde kötülerini düşünüp düşünüp ağladınızmıııı?

siz hiççç her durumda kendinizi suçladınızmıııı?

siz hiççç tekrar doğsam ama bu sefer bencil olsam kimseyi düşünmesem dedinizmii?

siz hiççç haksız yere size çıkışıldığında susup başınızı yere eğip niye bende bunu demedim diye hayıflandınızmıı?

siz hiççç kendi ölümünüzü düşünüpde ağladınızmııı

yine sıkıcı yine herşeyin üst üste geldiği yüce adaletin yerini bulmadığını düşündüğüm bi gün

ben yine ve her zaman dediğim gibi hakkımda kim ne düşünüyorsa iyi veya kötü aynısını yaşasın bundan iyi beddua olurmu???

okuyupda sıkılanlardan özür, iki satır yazacaklara şimdiden teşekkür

6 yorum:

  1. En iyi öğretmen tecrübedir. Benzerini daha önce yaşamış olsan ve kardeşin senin üzüntüne şahit olmuş olsa da, "Bana öyle olmaz" düşüncesini değiştiremezsin. Yaşayacak, gerekirse canı yanacak ama böylelikle öğrenecek. Nasihat etmek, kendi tecrübelerini paylaşmak senin görevin elbette ama en büyük görevin, kardeşinin canı yandığında ona ağlayacak omuz uztmaktır. Bırak kendi öğrensin, zor durumda kaldığında "Ben sana demiştim" demek yerine destek ol. Bir dahaki sefere yine seni dinlemez :)) Ama söylediklerin de kulağında yer eder, böyle böyle kendi yolunu bulur. Kendini harap etme, o zaman kendin dahil kimseye faydan okunmaz.

    Ben de eskiden bana haksız yere çıkışıldığında başımı eğer, üstüne bir de salya sümük ağlardım, huyum kurusun :)) Baktım bir tane canım var, karşımdaki kim olursa olsun yıpratmalarına izin vermemeye başladım. Başkalarına yapılan haksızlığa tahammül edemezken, kendimize yapılan haksızlığa niye susalım? Karşında ailen de olsa bir dene bak, dünya daha güzel oluyor kendini ezdirmeyince :))

    Ben de ağlarım kendi ölümümü düşünüp :))) Ama ben ölünce arkamdan üzüleceklerin halini gözümde canlandırıp ona ağlarım, güzelim canımın gittiğine değil :)

    İnsanoğlu garip canlı, vesselam :)

    YanıtlaSil
  2. belki 20 senedir aynı şeyleri konuşup aynı omuzu uzatıyorum ama ne değişeceği uslanacağı var :(
    bende cerencim kendi ölümüme değil ben ölünce arkamdan üzülecek annemi eşimi düşünüp üzülürler diye ona ağlıyorum
    demek yalnız değilim :o)
    benim aklım başıma sonra gelir keşke o öyle dediğnde bende böyle diyeydim bir daha söylerse böyle dicem derim ama dememde:)
    vakit ayırıp okuduğun ve yorum yaptığın için tşk.ler

    YanıtlaSil
  3. aynı şeyleri o kadar çok yaşıyorum ki.. ben de bunları okuyunca yanlız değilmişim diye düşündüm..maalesef ne biz değişebiliyoruz ne de karşımızdaki..üstüne bir de doğru söylediğin için haksız yere kırıyorlar..ama sonra senin dediğine geliyorlar ki iş işten geçmiş oluyor...ben bıktım artık insanları toparlamaya çalışmaktan..başkalarını düşünmekten kendimi bitirdim..ama benim kötü günümde hiçbiri sen bizim için bunları yaptın şimdi sıra bizde demedi..önce "ben" demeyi öğrenmedikçe adam olamayız biz :)

    YanıtlaSil
  4. yok nilgünüm yoook , biz sadece toparlarız bize kimse destek olmaz inan . evet bencil olmadıkdan sonra bu dünyada mutlu olmak yasak. ama bir taraf hep verir bir tarafda alır durum hiç tersine dönmez maalesef:(

    YanıtlaSil
  5. Keşke sadece o dediklerini canımızdan kanımızdan olan kardeşimiz için yapsak. En azından ona bişey olmasın diye huzurumuzu feda ettiğimiz kişi candan kandan kardeşimiz olsa. Tartışma bitmeden vicdanen bitiyorum ben zaten. Alttan alan, özür dileyen olmaktan sıkılıyorum yavaş yavaş. Malesef yalnız değiliz...

    YanıtlaSil
  6. haksızlığı kaldıramayan bizlere en büyük haksızlık yapılırda gıkımız çıkamazya çıksa bir türlü çıkmasa içimize oturuyor . yanlız olmadığıma bi bakıma üzüldüm benim başkaları için yaşamak kötü bu hep sorumluluk sahibi olmamızdan herşeyi üzerimize almamızdan kaynaklanıyor
    bırakya ne yaparsa yapsın diyemiyoruz. canımızdan oluncada birşey değişmiyor sevgili makyajsever daha çok üzüyor bile:(

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)