9 Şubat 2012 Perşembe

antidepresan

antidepresan????????? ne işe yarar onu kullanmak bile psikolojikmidir???? bir türlü karar veremeyip senelerdir kullandığım birşeydir:)))) antidepresan öncesi ve sonrası olarak iki ayrı yönüm var . iyi olmamı sinirlenmemi ona bağlarım. uzun süreli kullanım kötü olduğunu söylerler bende senelerdir bi antidepresan kullanıcı olarak bırak artık şunu yıldız dedim. tabi ha diyince ilacı bırakamıyorsunuz. aynen başladığınız gibi oluyor bu sefer dozu azaltarak bırakıyorsunuz. benim psikiyatristim öldü başka bir psikiyatristede gitmedim. birkez daha aynı ilacı başlayıp bıraktığım için kendim azaltarak bıraktım. ama bir süredir başımda dönme mide bulantısı ani ruh değişikliği yaşıyorum. hadi dedim ruh değişikliği ilacı bırakmamdan ama diğerlerini 1 aydır kullanmaya başladığım sedef ilacımdan kaynaklandığını düşünüyordum. bugün google da kısa bi arama sonrası antidepresanı bırakmış insanları okudum hepsi şu an benim yaşadığım etkileri yaşamış veya yaşıyor :( bi bakıyorum çok mutluyum bir bakıyorum sinirlenmişim buda ayrı bir boyut . ne kadar bu yanetkileri yaşıcam Allah bilir umarım en kısa sürede kendime gelirim:o) aynı süreçleri yaşamış , tavsiyesi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim;)

5 yorum:

  1. Bu ani ruh değişiklerini yaşayan zaten bir sürü insan var. Mutlaka hepimiz bir şeylere mutlu olabiliyorsak, bir şeylere sinirlenebiliyoruzda. Bu gayet normal bir durum. Sadece, aşırı sinirli isek bunu kontrol altına alabiliriz. Sadece biraz durup düşünmek, ani tepki vermeden önce.. Sinirlilikte hayatımızda olan bir şey, ilaçlara çok gerekmedikçe karşıyım ben. Çünkü çevremde çok fazla antidepresan kullanan insan vardı. Çoğu zaman tek ihtiyacımız olan sosyal bir çevre bence. Bu yan etkiler konusunda, katılıyorum. Bir çok kişi ilaç sonrası bu yan etkileri yaşıyor maalesef. Tekrar bir dr a görünsen ve ilacı dr kontrolünde bıraksan daha iyi olur. Geçmiş olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. canım geçmiş olsun mu denir ne denir tam bilemiycem ilaç yoksunlugu diye birşey var uzun zaman kullanınca. bıraktıgında sıkıntılar yaşıyorsun. ama boyle hassas konularda kimsenin tavsiyesine bakma derim doktora gitmen en dogrusu olur herkesin bunyesi psikolojisi farklıdır ve herkes kendi tecrübelerinden yola cıkarak yorum yapar. bir hatta birden fazla doktora danış derim. güzel blogun var bana da beklerim sık sık ugra :)

    YanıtlaSil
  3. çok saolun , 1 ay beklicem sanırım 1 ayda şikayetlerim yok olur:)
    sormayın şu ilaçlardan ne kadar bıktımda bıraktım:( tıbbı menopoz yaşıyorum onun ilacı, sedef ilacı, antidepresan derken ilaç içmek beni germeye başladı onun için şu an sadece sedef ilacını kullanıyorum inşallah sedefimde geçerde o ilacıda bırakırım:(
    Herşeyin başı sağlık vallahi

    YanıtlaSil
  4. sedef in boyutu nedir merak ettim.. topla sinek avlamaya benziyor bu sedef ilaçları.. aslında sana daha çok zarar veriyor, güya iyi olmak için alıyorsun... bende de var ama saçlı deride ve kulaklarımda sadece , binlerce kez şükür.. sennkinin boyutunu çok merak ediyorum...allah artırmasın sedefimizi..

    YanıtlaSil
  5. benim püstüler sedef , sanırım 3-4 yıl olmuştur başlayalı :( . ellerim ve ayak tabanlarımda oluyo . elleriminde avuçlarımda diye düşün. ama ayaklarım kadar kötü değil. ayaklarım epey kötü tabanda başladı sağ ayağımda ayak altıma yayıldı.
    çok kaşıntı oluyor ilaç kullanmayınca . birde senelerdir sürekli soyulan ayak tabanlarım var :( çok sıkıcı ve kötü görüntülü bir durum:(

    neotigason kullanıyorum. 1 aydır p.tesi tekrar dr. gidicem bakalım ne olacak.
    aminn diyorum canım . bu sedef sıkıldıkça çıkıyor işte. Allah beter hastalıklardan korusun

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)