14 Mayıs 2012 Pazartesi

KOKUCUK

ne tür kokuları seversiniz ?? baharatlı, meyve kokuları, temizlik ve ferah kokular, baharatlı ????? ben genelde temiz kokuları seviyorum yeni banyodan çıkmış gibi kokacaksın:) arkadaşlarımda al bi kalıp sabun kokla derler:) hatta gratisin pure soap ını çok beğendim aklımda alıcam onu:)

koku arayışında internetin altını üstüne getirirken site buldum adı kokucuk, ne şeker dimi isim kokucuk. parfümle ilgili ne biliyorsunuz atın bir kenara birşey bilmiyormuşuz :) en azından ben bilmiyormuşum al eline parfümü snııfff snıff güzel bu olsun , yada aaa parfümün markası ne hangisi çok güzelmiş , bendemi alsam acaba iyide onda durduğu gibi sende dururmu :) birde kıskançlık yapmada git kendine parfüm bul:) buldum sitemi dedim. işyerindeki arkadaşlara linkini gönderdim hadi dediler birer tane alalım deneyelim fiyatlar gayet uygun 35ml. 9.5 -14.5 lira 3 kişide alırsak kargoyu bölüşürüz:)

bir arkadaşım ıhlamur
bir arkadaşım da hanımeli
bende beyaz misk

kokucuğun yaratıcısı Vedat Bey çok ilgili , sabırlı (kaç tane mailime sabırla cevapladı:) diğer ürünlerin numunelerini istedim . saolsun güzel bir paketlemeyle elimize kapıda ödemeli ptt kargomuz bugün geçti. hemen açtık en beyendiğimiz ıhlamur oldu
hatta arkadaşım kendimi çok mutlu hissettirdi bu parfüm bana dedi, belkide huzurlu günlerinde duyduğu bir kokudur. koluma sıktım gittim yıkadım (denemelere bak neyi ispatlıyorsam) inanın halen kolumda duruyor koku ve durdukça daha bi güzel oluyor. tercihiniz baharatlı parfümlerden yanaysa beyaz misk denenebilir.



"kokucuk" serisi, teknik anlamda "akor" tabir edilen ve kompleks bir parfümü oluşturan katmanlardan oluşur. Tek bir notanın kokusunu taşırlar ve bu özellikleri nedeniyle başka kokuların üzerine sıkılmaya uygundurlar.

Ürün fabrikasyon olarak değil, el ile üretilmiştir.


Genel olarak "eau de toilette" formundaki kokularda konsantre parfüm miktarı %6-8 arasında değişmesine rağmen, "kokucuk"lar en az %12 parfüm konsantresi içerir; bu nedenle şaşırtıcı derece kalıcıdırlar.


numunelerden bir kaç tanesini iş arasında kokladım bal mis gibi bal kokuyor tam bir bal kokusu , muz tam bir muz yani birebir aynı kokuları olduğundan beğendiğiniz saf o koku olsun dediğiniz bir kokunuz varsa kokucukda bulabilirsiniz.

numuneler misler gibi kokuyor hızlıca baktığımda iki tanesi yeni siparişim olacak
ISOE SUPER
THE VERT
iki tane temiz koku sevenler için denenesi parfümler
Leylak tam leylak, yeşil elma miss gibi elma birebir kokular ve çok kalıcılar
firmayı dinleyelim ;


"Nota" nedir?






Parfüm dünyasında kullanılan terimler ile müzik dünyasında kullanılan terimler fazlasıyla benzeşir. Bunun sebebi, büyük olasılık, her iki farklı dünyanın da soyut kavramlara ve duyulara hitap etmesidir. Bir müzik parçasını nasıl elle tutamıyorsak ve algımızda soyut bir anlam, bir duygusal coşku yaratabiliyorsa, parfüm ve kokulu ürünler için de aynı şey geçerlidir. Üstelik her iki farklı disiplinin eserleri de zaman içinde organik yapıları değişken olan ürünlerdir. Bir müzik parçasında nasıl intro, kreşendo ve final bölümleri varsa, bir parfümde de aynı şekilde zamana bağlı değişkenlik mevcuttur. Bu noktadan hareketle nota, org, akor gibi kelimelerin her iki farklı soyut algı dünyasına yönelik ürünler için ortak olarak kullanıldığını görürüz.



Müzik dünyasını kendi uzmanlarına bırakıp, biz parfümlere dönelim. Her ne kadar biz gözle görülemediği için parfümleri "soyut" olarak tanımlasak da, onlar aslında muhtelif kimyasal koku moleküllerinin bir araya gelmesinden oluşurlar. Bu moleküllerin ne ağırlıkları ne de kuvvetleri birbirlerine benzemez. Bir kısmı daha hafif olduklarından daha çabuk havaya karışırlar, bu nedenle de onları daha önce algılarız. Bir kısmı ise moleküler ağırlıkları gereği bu havaya karışma süresini uzatır ve daha geç ortaya çıkarlar.



Bu durumu çizime döksek, ortaya bir piramit şekli çıkar. Bu piramidin en üst noktası, daha hafif moleküller, yani hemen havaya karışan ve ilk anda algıladığımız moleküllerden oluşur. Bu üst bölüme "üst notalar" denir. Üst notalar genellikle meyvemsi kokulardan oluşur. Bu üst notalara ilişkin algımız, genelde 10-15 dakika ile sınırlıdır ve parfümü sıkıp da sokağa çıkıncaya kadar zaten etkilerini kaybederler. Bir başka deyişle, bu notalar sadece "açılış" yaparlar ancak satınalma kararını verdiğimiz zaman dilimine rastladıkları için ticari olarak çok önemlidirler.



Devam edelim: piramidimizin ikinci katmanında biraz daha geç havaya karışan çiçeksi veya aromatik kokular vardır. Bir parfümör parfümü formüle ederken hedef aldığı esas odak bu ikinci katman, yani "kalp notaları"dır. Parfümün karakteri, onu farklı ve beğenilir kılan bölüm, bu katmanın içinde gizlidir. Bu katmana "kalp" adı verilmesinin sebebi de budur ve bir parfüm alırken doğru algıya ulaşmak için aslında biraz süre geçirip kalp notaları algılamalı, satınalma kararımızı da ondan sonra vermemiz gerekir.



Üçüncü ve tabanda yer alan katmana ise "baz notalar" denir. Burada yer alan moleküller, ağırlıkları en fazla olan moleküllerdir. Genelde sürüldükten 2 saat sonra ortaya çıkarlar ve kaybolana dek de algımıza yapışırlar. Görevleri, üst ve kalp notalara bir nevi altlık oluşturmak, parfümün genel kokusal profili bozmadan kalıcılığını desteklemektir.

Her parfüm, bu piramidin her bir katmanı içinde yer alan onlarca farklı tekil notadan oluşur. Bu nedenle herhangi bir yazılı medyada parfümünüzün tanımını okurken, "meyve, çiçek ve odun" veya " şeftali, gül, amber" kelimelerini bir arada görürüz.



Peki, biz bu notaların bazılarını daha çok sevebilir ve diğer notaların varlığını işin içine katmadan onları tek olarak algılamak isteyemez miyiz? Elbette isteyebiliriz. İyi de, bu tekil notalara kolayca ulaşabilir miyiz ? Maalesef hayır, zira parfüm dünyası daha çok soyut ve karmaşık parfümlerden oluşur ve böyle bir tekil nota talebiniz varsa biraz "marjinal" kalırsınız. Parfüm dünyası da bir endüstri olduğundan, kendince haklı olarak, daha fazla satış yakalamak için marjinal tüteticiden çok genel kullanıcıya hitap eder. Bu nedenle tekil bir nota gibi kokan, yani sadece elma, sadece müge, sadece mandalina, sadece ylang ylang gibi kokan bir parfüme ulaşabilmek ve edinebilmek oldukça zordur. Oysa tekil notalar da kendi başlarına kullanılabilirler, bunda hiç bir teknik engel yoktur. Hatta birden fazla tekil nota edinip, bunları üstüste sıkabilir (buna "layering" denir), başkasındakine benzemeyen bir kokuya sahip olarak sosyal ortamlar içine de girebilirsiniz.



İşte "kokucuklar" bunun için varlar... Kokucuklar dükkanında yer alan çeşitler sayesinde isterseniz normal bir parfümün içindeyken hemen uçup etkisi kaybolan elma gibi nefis bir kokuya gün boyu sahip olabilir, isterseniz gene o elmayı, mesela gül ile birleştirip, teninizde bir başkasında olmayan bir çiçek yaratabilirsiniz.




kokulu seylere ilginiz varsa, gecmiste "koku" duyusu uzerine yapmis olduğu haftalik radyo yayinlarina gorsel destek vermek icin kullandigi facebook sayfasini ziyaret edebilir, bos vakitlerinizde -facebook'a kayitli olmasaniz da- oradan koku dunyasi ile ilgili ilginc bilgilere ulasabilirsiniz:
http://www.facebook.com/#!/vedatozankokuhttp://www.kokucuk.com/Default.aspx

10 yorum:

  1. Güle güle kullaaan ;) Ben de birkaç ay önce çikolata ve hindistan cevizli olan kokucukları almıştım ,gerçekten de çok hoşlar :) Vedat bey de çok ilgili bir satıcı .

    YanıtlaSil
  2. çok sağol junkhead ben tüm numuneleri rica ettim sağolsun Vedat Bey gönderdi şimdi yeni sipariş için koklamakdan başım döndü

    YanıtlaSil
  3. gule gule kullan cıdden :) bayılırım guzel kokulara.
    bu arada blogumda 3 kısıye sectıgı ayakkabıyı hedıye edıyorum:) beklerım :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/2012/05/dikkat-hediye-varrrrr-giveaway.html

    YanıtlaSil
  4. ben hafif çiçek kokuları seviyorum. önerebileceğin bir şey var mı ? :)

    YanıtlaSil
  5. tansumut ; the vert yani yeşil çayı ben beğendim temiz bir koku çiçeklerdende şöyle düşün leylak tam leylak , yani birebir aynı .
    içeriklerini çok detaylı anlatılmış . jardın blanc güzel geldi tavsiye edebilirim.
    zeys ; katıldım yarışmana;)

    YanıtlaSil
  6. tansumut ; the vert yani yeşil çayı ben beğendim temiz bir koku çiçeklerdende şöyle düşün leylak tam leylak , yani birebir aynı .
    içeriklerini çok detaylı anlatılmış . jardın blanc güzel geldi tavsiye edebilirim.
    zeys ; katıldım yarışmana;)

    YanıtlaSil
  7. ben internetten sipariş vericem ama kargo ücretiyle ilgili bi bilgi bulamadım ne kadar ?

    YanıtlaSil
  8. kapıdan ödemeli istersen ptt kargo ile geliyor oda 5,9 gibi bi para verdik. ikinci siparişim y.içi kargo ile istedim kapıdan ödemeyi seçmedim 3,8 liraya geldi.

    YanıtlaSil
  9. siparişler ne kadar sürede geliyor acaba hindistan cevizli kokucuğu almak için sabırsızlanıyorummm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belirli bir saate kadar verdiğin istanbul içiysen ertesi gün elinde oluyor ama çok zaman geçti netde hatırlamıyorum

      Sil

yorumun benim icin cok onemli;)