23 Eylül 2013 Pazartesi

hey çok bilmiş blogger lar siizedir yazım!

bazen bende hiç tanımadan insanları sevebilitorum aynı şekilde nefretde edebiliyorum . ama kimseye yalakalık yapmam yapanlarıda anlamam . çıkar dünyası olmuş vallahi herşey yalaka olanın gün gelir işimemi yarar diyor anlamadımki

27 sene çalıştım yalaka olmadığımdan hep kaybettim ama pişmanmıyım değilim çümkü yapım bu kardeşim

nerden geldin bu  muhabete diyenler için son zamanlarda blog alemine birşeyler oluyor sanırım bi 4 senedir blog takip ediyorum 3 senedir de blogum var  nacizane kendi halinde . 
nerde kalmıştım ha 4 sene öncede şimdide aynı bloglar var takip ettiğim ama bazılarında inanılmaz değişime akıl sır erdiremiyorum . büders verecek açıklamalar küstahlığa varan eleştiri kaldıramazlık sonrada vay efendim ben ne yapıyorum diye şaşırıyor bi dön bak bakalım ne yapıyorsun.

ha sonra bu kişiler firmaların onlardan başka başka bloglara ürün göndermelerine anlam veremiyorlar 
onlara göre ürünler kendilerine gönderilmeli öyle ya bu işe yıllarını vermişler:))) bilmem kaç bin tane takipçisi var becerikli türkçesi düzgün, resimler şahane:))) neredeyse bütün ürünler onlara gitsin onlar dağıtsın git o zaman PR ol (evlerden ırak) tek kendine gönde:) ha bunların birde yalakaları var  onlara birşey diyince bu yalalüka followerlar ortaya çıkıp esip gürlüyor.  aynı zamanda bloggerlarını sakinleştiriyorlar . 

eskiden gelip yorum bırakanlar şimdi yorumlara cevap vermez oluyorlar , gerçeği söyleyende kıskanç oluyor

yaaaaa bırakın Allah aşkına kim ne yaparsa yapsın. milletin blogundan , tavrından ,  firmalarla olan ilişkisinden, çekilişinden size ne.. bazen PR lara bile akıl verdiklerini tavsiye ettiklerini düşünmeye başladım:)  bir çark var o çarkı menfaatlerle döndürenler var :)))  

bunları neden yazdım inanın bilmiyorum:)))  sanamı dert demeyin  saçma geliyor evi ayrı derdiayrı insanların başkalarının yaptıklarına kafayı takmalarına 
kimse kimseyle ortak değil herkesin kısmeti yaşayacakları farklı

hani sanat camiasındada taş koyan senelerin kaşar sanatçıları vardır ya haaa işte tam öyleler yaw
sezen aksu herkese şarkı vermesini şöyle açıklamıştı şarkı söylemek isteyen söylesin iyiyse zaten devam eder ne kadar egosuz bir yaklaşım dimi haa şimdi aklı kıt bu blogglara bir abla tavsiyesi bırak kim blogger olmak istiyorsa ne yapıyorsa yapsın sananeee kendi yolunda git , gidekende kibirden kendini arındır;)))

18 yorum:

  1. Ağzına saglik
    Zeynep

    YanıtlaSil
  2. öyle güzelim öyle malesef aman herkese akıl fikir versin.amaöyle insanlardan rabbena rabbena hepp bana diyenlerden bizlerden ırak olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Duygularıma tercüman olmuşsun :)

    YanıtlaSil
  4. ne zamandır bu konuda yazmak istiyordum sen önce davrandın..beni bloggerlığa heveslendiren bir JustMakeUp , bir Makyaj Çantam, bir Stil Direktörü..bilgileri, tevazuları,paylaşımlarıyla gerçekten takip etmeye değer bloggerlardı..şimdi bir bedava ürün,çekiliş,kampanya furyasıdır gidiyor..bu kadar takipçim var ürün göndermezseniz sizi bitiririm diye tehdit edenleri de biliyorum, kendi arkadaşlarını fena halde kayıranları da..Firmaları ve PR'ları anlamak da mümkün değil.Hep aynı bloggera ürün yollarsan inandırıcılığı kalmıyor ki. Bugün hayatımın allığıyla tanıştım hepiniz bunu alın diyor, yarın hayatının diğer allığını övüyor..Bu yüzden kaç firmayla tartıştım artık ben de kara listedeyim galiba :)Ben bir blogu takipçi sayısı çok veya çok hediye veriyor diye okumuyorum..İnandırıcılığı, güvenilirliği, yenilikçiliği nedeniyle takip ediyorum.Bu konuda çok söyleyecek sözüm var ama uzun uzun yazmak istiyorum bir ara..öptüm :)

    YanıtlaSil
  5. Ufak bloggerların büyük ve sürekli takip ettiği bloggerlarla iyi iletişim kurmaya çalışması yanlış bir şey değil bence.Ama niyet önemli tabi ki.Yorum yazarken altına mutlaka reklamını yapmaya çalışanlardan bahsediyorum.Ben şahsen sevdiklerimle konuşmaktan zevk alırım.Ama diğer türlü insanları kullanmaya çalışanlardan da nefret etmiyor değilim hani.Sizin kast ettikleriniz de bunlar olsa gerek.

    YanıtlaSil
  6. o kadar katılıyorum ki sana bu konuda.bir de o ünlü bloggerlar beğenmek yerine beyenmek demezler mi? ya da herkes yerine kerkez.Çok bilgililer maşaallah ya.

    YanıtlaSil
  7. Egosuz bir yaşam diliyorum herkese
    Zor ...

    YanıtlaSil
  8. zeynep; desteğin için tşk,ler
    funda; kraldan çok kralcılar
    pek hanım hanımcık ; tek değilim demekki:)
    nilgün: aynen canım aynen o kadar takipçisi olmasına rağmen ne mc nede jjm bloga donmuyor
    sorma yaa aynı anda aynı allık için aldık diyorlar :))) bazı firmaların isteği o şekildedir eminim :)))
    yasemin: iletişim kurmaya ne diyebilirim ki ben sadece onlar adına kavga edenlere hayret ediyorum
    kendinin ruh dr : lşimdi bunları okusa bak kıskanıyorlar beni meyve veren ağacım diye yine kendisine birşey çıkartır

    YanıtlaSil
  9. Samimiyetine inandığım insanlardansın ve yazdığın bir çok şeye hak veriyorum.Blog dünyasındaki kendi fikrimi şöyle belirtmek isterim ki : Sanki paşa blogger dedemizden bir pay kalmış hiç birimiz paylaşamıyoruz bunu ... : )) O pay için ayak kaydırmaca da mevcut yüzüne gülüp arkadan konuşma zaten Allahın emri gibi bir şey :)

    Kendi adıma rahatsız olduğum bir şey var ki emek hırsızları .. Bir yazı yazıyorsun cümleler kırpılmış,bir tasarım belirliyorsun header fontuna gadget yerleşimine kadar aynısını yapmış üzerine kanuni uyarını kopyalamış ama ben yapmadım kuzenim yaptı diyor ve bunu yapan sana devamlı selam veren insan ama tabi işi düşünce...

    Hah birde kendi dışında ürün gönderilince çok bozulup seni kötü ilan eden bir grup var ki ben bunu mamontenka ile kendim çok yaşadım zamanında bizi sevdiğini iddaa edenler sebepsiz yere şimdi triplerde .. Sponsoruma ona çekiliş vermeyin kendi tanıdığı bloggera çıkarır diye yalvaran biliyorum yüzüme bakıp arkadan iş çeviren kaşarımsı blogdaşlarımızdan ... Ki bir kişi de iddia edemez ki çekiliş çıkan blogger arkadaşlardan ben öncesinde bu kızı tanıyordum diye .. Çoğunuzla bu vasıta ile tanıştım el insaf diyorum bazen :/

    Sırf işine baksan da bir şey değişmiyor inan çünkü iyi bir şey yaparsan hedef tahtası haline geliyorsun bu en net kural.Ama özetle insan ayıran sadece kendini üstün gören kimseyi de desteklemiyorum ben bunu kendi yazılarımda da söyledim hep.Herkes kendince özel ve değerli kimsenin kimse ile yarışmasına luzum yok herkes kendi olsun yeter.Ama evet sırf senden geç açtı diye bir PR firmasının sadece sana imkan sunma gibi bir saçma zihniyet sanırım sadece TR bloggerlarında var.Kusura bakmasın kimse ama sırf pr lar ile kanka olduğu için evindeki her şeyi bedavaya getiren ve yaptığı yayınlardan tutun fotoğraflarına kadar ÇÖP olan insanları ne yapıcaz??Yeni açıp çok daha tatlı çalışan arkadaşlarımız var ... Ama azıcık sayıları artınca anında rahatsız olunuyor nedense..

    Vala benim gözümde mesele blog sayın değil yaptığın yayının "kalitesi" ve "özgünlüğüdür" seni kaliteli ya da kalitesiz blog olarak adlandırmam ... Ama PR cılar da fazla şımardı bu bir gerçek nedeni ise ürün dilenen seviye yoksunu arkadaşlar.Kusura bakmayın kızlar ama bloglarınıza saygınız olsun üzerimizden bedava reklam yapılıyor eğer profesyonel rakam çıkarsam size bugüne dek yaptıklarınızın inan siz şaşırırsınız o sebeple lütfen değerinizi başkalarına uyup düşürmeyin ürün gönderilicekse bu bir lutuf değildir o kaliteyi yakaldıysan ve hitap gücün var demektir.Günü kurtarmak için gece gündüz ürün dilenen insanlara bende karsıyım çünkü yaptığım işin kalitesini düşürüyor evet.O insanların maksadı bu ürünü yazıp keşfetmek gerçekten insanlara faydalı olup fikir liderliği yapmak değil amaç bedava kullanmak sadece hatta gönder bu insana bi koli ürün alakası olmayan şeyleri yağlayıp ballayacaktır içerik ya da başka detaylar adına analatacak argümana sahip değildir.Hah işte bu noktada ben de istemiyorum bu insanlarla aynı ürünü tanıtmak çünkü kendime hakaret görüyorum.Dediğimiz gibi mesela sayı değil arkadaşlar kalite ve özgünlük ki o da bir çoğunda yok.Ama haksızlık edilen bir çok arkadaşımın da olduğunu görüyorum...
    Sevgilerimle ^_^

    YanıtlaSil
  10. hem kermit'in hemde sizin yazınızı dikkatle okudum ikinizde çok haklısınız. birde yazılan yoruma cevap verme nezaketini göstermeyen hatta yayınlamayan bloggerlar var. attılan maile cvp vermeyen 3 5 kez aynı maili attıktan sonra yinede sorduğun şeye cevap vermeden çirkefçe azarlayan insanlar...özellikle 1000 izleyici üzerindeki bloglarda başka bir hava oluyor maillere cvp vermeme herşeyin kontrolü bende edaları yeni blogları ezme çabaları.
    ha bir de firmaların saçmalıklarına kendimi örnek verecek olursam
    henüz 1 yaşında bir blogum var çok makyaj yapan biri olmadığımdan pek makyaj malzemeleri tanıtamıyorum dolayısı ile firmaların bu tarz ürünleri tanıtmak amaçlı bana göndermemelerini anlıyorum.hak veriyorum ama henüz blogunu açalı 3 4 ay olmuş bir anda 400 izleyici kazanmış blogların gün gün farklı firmalardan ürün almasını anlamlandıramıyorum. toplamda yazı sayısı 20 30 u geçmez çoğu kopya içerik ama onlar firmalar tarafından el üstünde tutuluyor sponsor olunuyor.
    çok şükür istediğim ürünü alabilecek gücüm var yani kıskandığımdan da değil söylediklerim haksızlığa saygısızlığa çifte standarda gelemeyişimden.
    diyeceğim o ki izleyici sayısı artınca kendini birşey oldum sanıp üstün gören de vaar içeriğe bakmaksızın firmalar tarafından el üstünde tutulanda. bu durumları sanal ortam savaşına döndürmenin de hiç gereği yok diye düşünüyorum seninde dediğin gibi bırak kim ne istiyorsa yapsın :)

    YanıtlaSil
  11. badem: amin diyorum:)
    kermy mim nede güzel yazmışsın , inan ben pr ları yönlendirdiklerini hissettim . bi pr ile konuşuyorsun ok diyor sonra bi bakıyorsun ya sizin izleyen sayımız yetmiyorda vs va o arada ne oldu yalaka kaşar bloggerdan fikirmi aldın ortaklaşamı karar vedin ne oldu:)) siz basın bülteni yayınlayıns eee ürünü diğerlerine gönderelim bedava reklam . şunu isöykeyebilirimki bir pr bana bloggerları biz değil püonlar bizi buluyor dedi adam akıllı kendini tanıt iki tarafda anlşırsa çalışın
    hakkıyla yApanlar üzerine alınmaz zaten

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. begüm: insan yapısı garip hazımsızlık oluyor
    ipr larla arayı çok hoş tutanlar hatta kanki olanlar izleyen sayısıda olmasa ürünleri alıyorlar
    bende bi pr ın samimi konuşmasına kanmıştım dedikoducu şirretin teki çoktı:) öte yandan çok tatlı pr tanıdığımda oldu
    sızma yalaka olacaksın o tip bloggerlara herşeyine cevap verirler:) çifte standart hayatımızın içinde
    yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. bu arada kermy mim paşa blogger dedeyi çok tuttum;) aynen öyle neyi paylaşmıyorlar
    başarıyı kıskanırlar şimdilerde çok beğendiğim bloggerlardan bir tanesine yorum olarak umarım değişmezsin yazdım:)
    çekilişlerede karışıyorlar ya bi git ya bi defol git diyesim var hepsine:(

    YanıtlaSil
  15. ellerinde sağlık diyorum baştan ben ekım 2011 den bloggerİM kampanya blogu olarak devam ettim gayet ii gitti bir sorun yaşamadım ama yoruldum zor hak yememek adına emek sarfettim.
    Şimdi duruldum az ve öz çalışıyorum farklı konular yazmaya başladım ama mükemmel değilim çapımda yazıyorum ama suan o dede bloggerlardan birinin gözüne çarpmış olsam gerek bir kaç lafım kı bu firmaya atıldı demekki adminiymiş diline doladı kankalarıyla apacık paylaştı kımsenin tekelinde olmaması lazım ki tesadüf konuyu paylaştığım arkadşım görmüş
    neyse
    hırssız yaşam diliyorum herkese benim için rahat gerisi tırsss

    YanıtlaSil
  16. kermit süper yazmışsın yine!!!

    YanıtlaSil
  17. emek hırsızlığı kabul edilebilir değil !!!

    YanıtlaSil
  18. gülşen yorumun için tşkler zor işler bunlar zevk diye başlıyoruz neler oluyor şaşırıyoruz .
    bende hiç hırs yoktur kıskançlık merak sa yoktur herkes yaptığından mesüldür kimse ne avukatlık nede yargıçlık yapıp hüküm verebilir
    allah kötü zihniyetli insanlardan bizleri korusun

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)