2 Haziran 2014 Pazartesi

herşeyi yiyerek nasıl zayıfladım


merhabalar
 
yaklaşık bir yıllık bir sürede 12 kg verdim. bunu nasıl başardığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

biraz kendimden bahsedecek olursam 44 yaşında tıbbi menopoz birisiyim.

25 yaşıma kadar hep zayıf bulunmuş hatta yesene yesene diye baydırılmış birisi olarak (ozamanlar 0 beden yoktu:))  


ara ara diyet yapar 2 3 ay sabrederek fazlalıklarımı verirdim. ancak yaş ilerleyip birde menopoz olunca kilo verrmem zorlaştı. 3 sene önce diyetisyene gittim 65 den 60 kg düşünce bıraktım hopp tekrar aldım.

sonrasında sigarayı bıraktım e haliyle iştah açıldı birde emeklilik yaklaşınca dedim yıldız kendine gel:)

öncesinde dikkat ettim yediklerime.... tık yok, abur cubur kestim .... tık yok, menopoz üstüne yaş eklenince kilo vermenin eakisi kadar kolay olmadığını farkettim.

spor yapmayı çokda sevmem ne yalan söyliyim. yediklerimi yarıya indirdim ve yürüyüşe başladım.  yaklaşık  1senelik bir sürede 12 kg verdim. yürüyüşü bırakmadım biraz daha fazla yiyebiliyorum, ama yürüyüşü aksatmak yok hergün devam ediyorum birde sabahları nesfit  yiyorum. 

sabırlı olmak gerekiyor ayda 4kg verdiren diyetler ne yazıkki tekrar fazlasıyla geri geliyor:) uzun vadede ortalama 1 kg ile hayalimdeki kiloya geldim amacım 2 kg cuk daha 57 kg yum 55kg olmak hedefim.

bırakınca ipin ucunu kaçıyor sonrasında vermek daha bi zor hergün tartılmaya devam kontrol şart;)

neler yaptığımı kısaca sizlerle paylaşmak istedim. 

8 yorum:

  1. super umarim hedefine ulasirsin.
    spor yapmadan olmuyor maalesef yaa. olay her zaman kilo vermek de degil, her insan saglikli kalmasi icin spor yapmali. tembelligin gozu kor olsun :(

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim! Ben de spora başladım, 2-3 kilo fazlam var ama spora başlamamın esas nedeni hareketsiz hayatıma hareket katmak, sağlıklı kalmak. Başladığımdan beri kilo aldım hatta ama dert etmiyorum çünkü iyi hissediyorum :) Dilerim sen de bu düzenini hiç bozmazsın.

    YanıtlaSil
  3. ayyyy ne güzel belki bende başarırırım ben 65 ten 62 ye ininceye kadar çatladım yine orada tıkandım kaldım .başarmanıza çok sevindim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yürüyüşle herşey daha kolay oldu yeldacım , ben hergün 1 saat 15 dk açıkhavada yürüdüm . tavsiye ederim

      Sil
  4. aynen bende son iki senedir olmadığım görmediğim kilolardayım oysaki ben hep zayıftım:( çok moralim bozuluyor. dediğin gibi tık yok kilo veremiyorum eskisi gibi. 3 aydır düzenli olarak spor yapıyorum ve yediklerime dikkat ediyorum,3 kilocuk verebildim bu sayede 5 kilo daha verip eski kiloma dönmek ve onu fixlemek istiyorum. İnş bende senin gibi başarılı olabilirim cnm, çok tebrik ediyorum seni..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. spor yapmadan gitmiyor bu kilolar ayşegülcüm, az az ve dengeli kişo vermek kalıcı oluyor 5 kg içinde 5 ay hedefle sonrası spora devam ;)

      Sil

yorumun benim icin cok onemli;)