7 Ocak 2015 Çarşamba

Ahşap boyama volume 1 :)


Geçenlerde http://hobisitesi.com/  dan yaptığım alışverişimi sizlerle paylaşmıştım.

İlgi alanım bu sıralar tamamen ahşap boyamaya kaymış durumda. Hergün onunla ilgili yeni siteler, yeni teknikler öğrenmekle geçiyor.

Haftanın iki günü belediyenin kursuna gidiyorum. Belediyedeki kurslar başlangıç seviyesi olarak düşünün. 

Bu öyle bir hobi ki tamamen sizin hayal gücünüz ve yaratıcılığınız ile geliştirebileceğiniz bir hobi. Kırslar size teknikleri öğretir sonrası size kalmış .


Şu sıralar tamamladığım projelerimi sizlerle paykaşmak istedim. Bir çok obje yaptım ama gün geçtikçe ilk yaptıklarınız çok acemi işi buluyorsunuz :)

Ablamlar bu hobimi duyunca bir kapıönü gazeteliği yaparsın artık demişlerdi. Bende yılbaşı hediyesi olarak yetiştirdim:)


Bu yeşile bayılıyorum , heleki yeşilin pembeyle uyumuna :)  objemi boyadım ön tarafına hobisitesi.com dan aldığım dekupaj kağıdını yakarak eskitilmiş bir görüntü elde edip yapıştırdım . 


Buda objemin yan tarafı burdada madame coco dan aldığım peçete tekniğini kullandım. Ön tarafınada doğal rafya ( anlatması ne kolay yarebbim :) ) objemi rich sprey vernik ile vernikleyip bitirdim. 

E tabiki hediye sahibine ulaştı o kadar beğendiki , ben hediye alırkende çekinirim verirkende beğenilmezse diye ama ablamlar bayıldı:)

diğer objem ise pazardan aldığım (eskiciden ) bir sandık 

 Sandığın ilk sahibi değişik bir teknik kullanmış:) boyamışta boyamış:)  bayağı bi zımpara sonrası , zımparalarkende ne akla hizmet siyaha boyadığını düşünürken kendimi buldum:)


Siyah beni ne kadar bunalttıysa direk astar üstüne beyaza boyadım.  Kapağında yine dekupaj kağıdı kullandım:) bir dolu dekupaj kağıdı aldığımdan vede ben en çok dekupaj tekniğini sevdim :) kolay transfere daha geçemedim:)
Yan yüzeydede budaklama aleti ile budak tekniği yaptım:) 
Birde koton kurdele iyi gider dedim :). Anlatım eksikliğim için özür :)


Buda üstden görüntüsü:) metal kısımları çok gözükmesede gümüş parmak yaldızla metali ön plana çıkardım:)

Kullandığım ürünler

Rölyef pasta inci beyazı 
http://www.hobisitesi.com/?urun-1359-rich-rolyef-pasta---relief-paste---metalik-inci---300-gr

Hobi boyaları
Beyaz
Mürdüm 
Lila
http://www.hobisitesi.com/?urun-841-rich-akrilik-boya---opak-renkler-260-cc

Dekupaj kagıdı
http://www.hobisitesi.com/?kategori-108-dekupaj-kagitlari

Budaklama aleti

http://www.hobisitesi.com/?urun-1505-wood-grainer---ahsap-doku-verir

Dekupaj tutkalı
http://www.hobisitesi.com/?urun-2711-rich-magic-dekupaj-tutkali---260-cc


Pinterestdi sanırım orda görüp bayıldığım bir uygulamayı kopyaladım sahibini hatırlamıyorum sonra birisi çıkıpda tekniğimi çalmış demesin ne olur . O kadar çok bakıyorumki esinlenmiş kopyalamış olabilirim şimdiden özür isminizi belirtenediğim için.

Boya ve birkaç teknikle ilgili ürüne daha ihriyacım var alışveriş hiç bitmez. 

Evim şu an ahşap boyama hobi cenneti :)  iki senedir her pazara gittiğimde aldığım kurdelelerimi ahşap objelerimde sıksık göreceksiniz .


Tımbış kontrolde :)














8 yorum:

  1. Ellerine sağlık çok şık olmuşlar. Güle güle kullanılsınlar.

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar...çok uzun zaman önce yayinlamissiniz yazınızı ben yeni faydanlanma imkanı buldum malesef.size sorum olacaktı benim.bende yeni başlayacağımı ve OPAK renkler aldım ancak fazla kullanana rastlamadım. Diğer akrilik boyalardan farkı nedir acaba.cam boyamada kullanabilir miyim?

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar yaptiklariniz çok güzel ellerinize sağlık. Benim sorum olacakti. Bnde yeni baslayacagim ve bu OPAK renkler serisinin farkını öğrenmek istiyorum. Diğer akrilik boyalardan farkı nedir acaba?yardımcı olursanız çok sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. opak serisini denemedim hangi marka . ben normal akrilik cadence ve rich kullandım cam çok boyamadım boyadığımdada aynı boyaları tercih ettim. cam boyamada cam boyalarını tercih edin ancak yıkanmayacak cam objeyse elinizdekileride kullanabilirsiniz.

      Sil
  4. Yukarıda rich akrilik opak renkler diye belirtmişsiniz son yaptığınız kasanın boyası için ama o yüzden sormustum bende.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o kadar zaman geçmişki kusura bakmayın sitenin gruplaması bu şekilde opak ve metalik opak normal akrilik bilginize .

      Sil
  5. Tesekkur ederim ilginiz için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim. ahşap boyama çok zevkli bir uğraş

      Sil

yorumun benim icin cok onemli;)