12 Nisan 2015 Pazar

TEX.CO hobi boyaları , ürünleri

Ahşap boyama ürünleri paylaştıkça mailden ulaşıp hangi ürünleri kullandığımı nerelerden aldığımı soran arkadaşlarım oluyor, ilginiz için teşekkürler.

Kullanıpda memnun kaldığım ürünelri ve sorunsuz yaşadığım online alışverişerimi detaylı bir şekilde sizlere sunmaya devam ediyor olucam. 

Ahşap boyama detayları ile ilgili sorularınız olursa tüm sorularınızı bekliyor , yardımcı olmak yaptığım işlerin beğenilmesi inanılmaz mutlu ediyor beni.


Mdf ürünlerimi şimdiye kadar kursa gelen tedarikçilerden karşılarken , ürünleri tedarikçiden daha uygun bulduğum online sitelerden katşılıyorum, en son hobievi alışverişimi okuyabilirsiniz.

Gelelim bugün bahsetmek istediğim ürünlere. Benim renklere karşı bir zaafımmı var acaba önce ojeler şimdi akrilik boyalar :)


Bunlar benim yeni cicilerim. Hemen hemen hereengini almaya çalıştım, bol resim içerecek benden söylemesi. renk renk boyaları görünce başım dönmüş olacakki almışımda almışım:)


Koyu renk boyaları beyazla açabilir kendi renklerinizi oluşturuyor olsanızda bazen aynı tonu yakalamak zor olacağından açık renkleride daha kolay olsun diye alıyorum.


Bunlarla ahşap , metal, canvas boyayabilirsiniz


Bunlar ise cam boyama enamel boyalarım  çok cam boyama yapmadığımdan  beğendiğim beyazla rengini açabileceğim renkler seçtim.


Antiquing ler ise eskitmede kullanılıyor bununda birkaç rengini alıp birde  antik gold  gilding aldım:)


Bunlarda tez.co nun çatlatmaları , biliyorsunuz son zamanlarda bir eskiye dönüş  var.  Çatlatmada bu tür yapmayı istediğim birkaç projem var hangi çatlatma olur diye deneyeceğimden tüm çatlatmaları aldım.  Kurunun üstündede nasıl çatladığını görebilirsiniz.



Bu krem patinalarda spatulla kullanılıyor ne rölyef ne boya arasında bir ürün.  Bunu stencille bir deneme yapmak istiyorum.



Bu ürün çok enteresan geldi renkli kuş tüyü çerçeveye uygulayabiliyorsunuz pembe kırmızı arası  bir renk bakalım kafamda deli fikirler :)


İşte gelelim bu ürüne tex.co yu bu ürün için aradım buldum bulmuşkende diğer ürünleride kaptım.  Aldıklarımın star parçası  demir ve bakır pası:)) bunu kullanmak için çok sabırsızım 

www.tex.co.net 1954 yılına dayanan çok köklü bir firma , ürünleri çok farklı özellikle ayna efekti bir ürün varki onu bulamadım , bulduğum an onuda alıcam.

Ürünleri hobi marketlerde rahatça bulabilirsiniz 

Rengarenk günlerimiz olsun




















4 yorum:

  1. Ben de ahşap boyamaya merak saldım. Kursa gitmişliğim yok. Bol bol video izliyorum. Ben de pasta rölyeften, hamur kabartma için model hamuruna kadar bir çok şey aldım. 3 tane de ahşap obje aldım ama şimdi hangi resmi transfer edeyim, ne renge boyayayım, hangi tekniği uygulayayım diye kara kara düşünüyorum. Bir tane ölü gelin tablosu, bir tane de zeugma kesin yapacağım. Ölü gelin'i mozaik sıvısı ile kabartma yapayım; zeugma resmini de yine mozaik sıvısı ile yapayım diyorum sizce nasıl olur, başarabilir miyim.
    Bu arada Cumartesi günü ben de bu markanın kasmir rengini ve kolay çatlatmasını aldım. Çatlatma olan (resim 1) renksizmiş. Satıcı bey, renkli istersem step 2'nin içine boya katabileceğimi söyledi. umarım başarırım.
    Siz de aldıklarınızı güzel günlerde kullanın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mızaik jeli aldınız danırım hiç denemedim . Ama deneyen arjadaşlarım transfe ettikleri resmin bazı yerkerini boyut kazandırmak için bu jeli kullandılar tamamında kullanan olmadı . Resim dedikleriniz dekopaj kağıdımı ıktımı aldınız. Okadar çok ürün varki 6 aydır ahşap boyama ile ilgileniyorum o kadar çok teknik varki :) başarırsınız neden olmasın, sizde iyi ginlerde kullanın .

      Sil
    2. Evet mozaik jelini, resmin belli noktalarını boyutlandırmak için kullanıyorlar. Mesela bir köpeğin benekleri,kızın şapkasının kurdelesi gibi. Ben özellikle boyut ve kabartma olayını çok sevdiğim için, model hamuru ve pasta rölyefi çok kullanacağımı düşünüyorum. Bakalım. HAfta sonu girişimim olacak. sonucu size yollarım zevkle.

      Sil
    3. Merakla bekliyorum. Bende rolyef ve hamur kabartma seviyorum. Rolyef hamur kabartmaya göre daha basit ;)

      Sil

yorumun benim icin cok onemli;)