17 Mayıs 2010 Pazartesi

saç ürünlerim/saçlarım:)



saçlarım kısa ve kendim boyuyorum. beyazlarımda haddinden fazla:( bıraksam bembeyaz olacak sanırım:)

çocukluğumu hatırlıyorum blendax kullanırdı annem kestane rengi düz herkesin hayran olduğu sağlıklı saçlarım vardı. beyazlar bu düzlüğü aldı götürdü. yerine dalgalı gibi saçlar kaldı:( öyleki uzunken köpükleyip vigo yapınca permalı gibi saçlarım olurdu. uzunken güzel ya kısayken ne yapıcam:D sabah kalkınca papaz gibi bir kafa ile dolaşıyorum:)

çocukluğuma dönelim:) blendax sonrası saçlarımı ozaman bin çeşit olmayan elidor ile (pembe ) yıkardım, yine güzeldi sıkdı düzdü ve sağlıklıydı. saçlarımı akşamları sarardım sarmadığım zaman düz fön çektirdiğmi sanırlardı . ahhh ahh eskiden saçlarım için ne iltifatlar alırdım. toplam 3 kez perma yaptırdım. esmer olduğumdan permanın yakıştığını doğal durduğunu söylerlerdi.

20 yaşında saçlarıma aklar düşmeye başladı:) sonrası hızlandı tabi :D
resimde gördüğünüz gibi ençok elidor kullanıyorum. şampuanımda elidor pembe kutulu , kremide elidor.
banyoda şampuanlıyorum kremliyorum, sonrasında açıkrenk kahverengi kutuda gördüğnüz maskeyi sürüp 5dk. sonra duruluyorum. çıkıyorum havluyu sarıp biraz bekliyorum. sonra tresan (çok memnunum) nemliyken bütün saçıma elime bir parça döküp buluyorum:) bu elektriklenmeyi alıyor. sonrasında kurutuyorum fönler gibi yaptıkdan sonra gri renkli olan düzleştirici koyu kahverengi ışıltılı kahverengi saç kremi (durulanmayan) bunları sürüyorum. sonra:) jöle (ahh jölelerimi resimlemeyi unuttum:) ) loreal fix , tresan jöle bunlardan birisini sürüp şekil veriyorum.
Anneannem rahmetli banyodan sonra jöle köpük sürünce daha yeni yıkandın pisletme saçlarını derdi:D şimdi eşim bin çeşit kafana şey sürüyorsun bıkmıyormusun diyo:) saçlarımıza iyi bakmalıyız.
bundan ayrı eğer günümdeysem bir yumurta sarısı, bademyağı, hintyağı , susamyağı (eşit miktarlarda) karıştırıp bütün kafama boca edip streçliyorum. 1 saate yakın iğrenç görüntüde dolaştıkdan sonra (mümkünse eşime gözükmüyorum:) ) yıkıyorum. bu yağlarında saçları beslediğini parlattığını okumuştum.

saç boyası olarak koleston 6,35 elegan kahve kullanıyordum. şimdi ise volia kakao rengi kullanıyorum. saçımda beyazlar bol olduğndan en erken 15 gün engeç 20 günde boya tekrarı yapıyorum. 1,5 ayda birde saçlarımı kestiriyorum. bi resim koymaya çalıştım umarım netdir.

4 yorum:

  1. canım saçları ne zaman kısalttın çok güzel olmuş:)

    YanıtlaSil
  2. geçen sene temmuzdaki resmim bu ırazcım:)
    ilk kesildiği zaman yeni bir resim bulamadım:)
    saol canımcım

    YanıtlaSil
  3. Bu kez karar verdim Yıldızım ben uzatcam :) sana da saatler olsun o zaman taa temmuz demişsin ama :)

    YanıtlaSil
  4. edi sana herşey yakışır güzelim uzat valla öylede çok güzeldi ;)
    temmuzdan bu yana sürekli kesiliyor düşün yani aynı boyda şu anda:)

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)