27 Ağustos 2012 Pazartesi

fibromiyalji :(

sürekli hastalıklardan bahsediyorum:((((
benim sırtım hep ağrır hep bi kulunç vardır hepde sert bi masaj isterim. 20 gün sabahları ağrılar uyandırmaya başlayınca fizyoterapistin kapısına dayandım:)))
yapılan muayene sonucu vücudun 18 noktasında fibromiyalji olabileğime dair bulgular saptandı. 18 noktadan 11 inde bulgular varsa fibromiyaljisiniz.

iltihaplı romatizmamı boyunda düzleşme varmı diye mr, kan testi ve röntgen istendi. c.tesi hepsini yaptırdım. bugün sonuçları aldım yarın dr. götüreceğim.

dr. bayağı bi anlattı sonra geldim internetde araştırma yaptım , hastalık belirtilerine bi baktımki beni anlatıyor:)
http://www.fibromiyalji.org/hastalik_belirtileri-1/

dr. çoğunlukla bu hastalığın romatolog ve ortapedistler tarafından teşhis konulamadığını hastanın teşhis konulamayan ağrılarla kas gevşetici ile kurtulmaya çalıştıklarını anlattı.

42 yaşında bir kez daha anladımki her hastalığın temelinde psikoloji yatıyor. hassas bir yapınız varsa (benim gibi) buna rahat insanlar takıntılıda der, herbir hastalık sizde çıkıyor:) Allah beterinden korusun diyorum.

sağlıklı uzunnnnn bir ömür dilerken hiçbirşeyi dert etmeyin diyorum;)

10 yorum:

  1. Aaa geçmiş olsun, aynı şey bende de var, bende mi o dediğinden oldum acaba:)) kütür kütür bıktım artık ya!

    YanıtlaSil
  2. reyhanım siteyi aç oku belirtiler tutuyorsa fizik tedavi uzmanına git bi. gerçi çokda tedavisi yokmuş egzersiz vericem bu mr ları bi yaptırın dedi.

    YanıtlaSil
  3. oyy çok geçmiş olsun kuzum yaa ne biçim bi hastalıkmış off :(

    YanıtlaSil
  4. shewgy; tşk.ler canım

    kozmetikperisi; çok tşk.ler canım, hiçbirşeyi takmayacaksın valla bu hayatta

    YanıtlaSil
  5. 26 yaşındayım bu agrıları hatırladıgım kadarıyla ilkokul 1. sınıftan beri çekiyorum annem hep nazar der okuturdu 13 yaşında doktora başvurdugumda bel düzleşmesi oldugunu öğrendim ilaçlar falan filan agrılarım kesilmedi. 5 yıllk evliyim evlendiğimden bu yana agrılarım hergün şiddetleniyor buna ek olarak kol ve bacaklarımda uyuşma ve gece uykularına karabasanlar eşlik ediyordu.. Yıllardır doktor doktor gezdim fakat bi sonuç alamadım. 3 ay önce gittiğim fiziktedavi uzmanı sonunda teşhisi koydu FİBROMİYALJİ. 3 aydır bi ilaç kullanıyorum ne agrılarım kaldı ne uyşmalarım nede karabasanlar. Bazen bişeye sinirlenip kafa taktıgımda (duygusal bi yapım var) baş agrım oluyor onada ilave agrı kesici sadece zor zamanlarda.. bu ilacı 1 yıl kesintisiz kullanmam gerektiğini söyledi ama kesin çözümmü hayır.. Sonrasına bakıcaz artık belkide bi psikologdan yardım alırım.. Önce psikoloji sıkıntıları içe atmamak gerekiyor kimse yoksa dağlara taşlara bagırmak gerekiyor.. Kusura bakmayın cok uzun oldu sıkıcı bulursanız yayınlamayın.. Belki birine örnek olur diye yazmak istedim.. Benimde söyleyecek cok sözüm varmış..:))

    YanıtlaSil
  6. byn arda ; çok tşk.ler açıklamalar için yayınlamaz olurmuyum hemen yayınlarım;)

    acaba ilaç olarak ne verdi bak merak ettim. banada dediği isterseniz bi antidepresan verebilirim diye. hassas insan hastalığı sanırım. keşke rahat geniş insanlar olsaydık. benim yaşadığım bütün sıkıntılar yapımla alakalı çıktı. çok takarım, çok üzerim kendimi:(

    geçmiş olsun , umarım ilaç kullanmana gerek kalmadan atlatırsın
    sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ederim.. Evet antidepresan tarzı bi ilaç NERUDA 300mg günlük 900mg 3 doz, ilk 1 ay 600mg devam ettik ama yeterli gelmedi agrılarım seyrekde olsa vardı sonra 900mg yaptık.. Eger doktorun söylediyse almalısın derim. Ben cok rahatladım gece uyumaya korkar olmuştum aglıyorudm artık uyumamak için şimdi iyiyim.. Aslında ben pek kafa takan insan değilim genelde mutluyum umursamam hatta arkadaşlar arasında gülen kız ünvanına sahibim diyebilirim Benimle tanışan insanlar önce güleryüzlülüğüme hayran olur ama ne yazıkki polyanna yı oynuyormuşum.. Artık yapmıyorum sinirlenince kükrüyorum valla ohh ne rahat döküyorum içimi ne derler ''ben ağlayacagıma o ağlasın'' Ama tabiki hayat bu inişli çıkışlı herzaman yapamıyorsun yinede azar azar biriktiriyorsun.. İnşallah Rabbim sana ve tüm hastalara şifasını verir..

    YanıtlaSil
  8. byn arda: canım aslında benide guleç olarak tanırlar ama bir arkadaşım çok güçlü mutlu gözüküyorsun bir zırh oluşturmuşsun demişti:) herkes iyi olsun kırmayayım bi konusuncada ınsanlar alınır bunları kafaya takarım boyle:) antidepresan kuallanmıştım bu sene bıraktım
    guzel dıleklerın için tşk.ler canım aminnn diyorum

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)