4 Kasım 2013 Pazartesi

saç bakım rutinim;)


gerek online dermo kozmetik sitelerinden gerekse gratis watson indiriminden aldıklarımla birlikte saç bakım yağlarımı yorumlamak istedim

saçlarımın yazın gerek hacuz olsun gerek boyalar olsun çıtır çıtır kuru ve söz dinlemez hallerinden pek bir  muzdafip ılduğumu birkaç yazımda sizlerle paylaşmıştım.

öncelikle saç bakım maskeleri yapmakla işe başladım. bunun için blogge arkadaşların uyguladığı memnun kaldığı doğal saç maskelerini kullandım bunlardan bir tanesi sevgili kermit alemlerdenin saç uzatma ve bakım için kullandığı sığır iliği maskesi. biraz zahmetli olan bu işlem sonrası evet saçlarım uzadı diyebilirim. ama ben uygulamayı yarıda kestim çünkü kasapdan ilik istemeye daha fazla yüzüm tutmadı:))) sonrasında hindistan cevizi yağı, badem yağı, z.yağı, yumurta sarısı, bal, susam yağının bulunduğu bir başka maske ile haftalık bakıma devam ettim. bu arada banyo sonrasında argan yağlı bakım yağları kullandım. 

şunu söyleyebilrimki yumurta sarısı ballı maskedeyi yıkarken kaIk gibi olan saçlarım sonrasında daha bi yumuşadı. kaldıki yaşım çok faha küçükken bu maskeyi yapmış ( tani ozamanlar boya ve beyaz olmayan gayet güzel saçlarım vardı) toka bile saçımda durmayıp akıp gitmişti.

ha bu arada şampuanımı değiştirdim. elidor ve down under fruit serisine geçtim. saçımdaki parlaklık farkedilir derecede

gelelim yukarda kullandığım bakım yağlarına;
öncelikle şunu söylemek isterim fön sonrası muhakkak bu ürünlerden herhangibirini kullanın ışıl ışıl ve yatışmış elektriklenmeyen saçlarınız olacak. 

öyle yıka çık saçlar varmıdır bilemiyorum :))) ksayken jölesiz çıkmazdım şimdide bakım yağsız çıkmam:))

soldan baştan başlamam gerekirse 
elseve in saç renk koruyucu oalark geçen bir serumu yağ hissi vermiyor ama mucize yaratmıyor banyo sonrası haclu sonrası kullandığım bir ürün
john freida ısı koruyucu henüz bir kez kullandım , çünkü banyoda saçlar ıslakken kullanılması sonra durulanmaması gerekiyor ama ben bu şekilde ürünün havluda kalacağını düşünsemse fön sonrası daha söz sinleyen ve fönü uzun süre dayanan bir saç elde ettim
down under argan yağlı saç serumunun kokusu çok güzel etkiside güzel diyebileceğim bir ürün
elseve mucize bakım yağımı diyorlar:))) ilk önce farketmeden saç renk koruyucuyu almışım baktım birde başka varmış hemen aldım valla ben bumları çok sevdim diyebilirim bilmiyorumki okuduklarımdanmı etkilendim :))) fön sonrası kullanıyorum ertesi gün kalktığımda halen elektriklenmemiş bir saç ahmak ıslatan yağmurdan sonra bile saçım kabarmadı:)))
organix argan yağ serum güzel ama elsevi tercih ederim;)
gelelim nevacare bu ürünün kokusuna bayılıyorummmm bana eskilerden birşey hatırlayıyor ama ne:) sadece kokusu için bile bitince alıcam:)))
en sonuncu elidor bu ürünü bir arkadaşım vermişti kullanıyorum ama bitmesini bekliyorum :))))
bunun haricinde doğa kozmetikin argan yağını bazen minik bir miktar uyguluyorum d
ğer serumlarla karıştırıp daha bir yağ olduğu için uygulaması zor ve saçıma yağlı bir görüntü verdi beceremedim sanırım:)))

bu ürünlerin haricinde banyo sonrası sıvı saç kremleri uygulayıp saçlarımı tarıyorum. saçlarımı çekiştirmenin kıracağını düşündüğümden sıvı saç kremleri hem kokuları hemde saç açmaları rahat oluyor. rahmetli anneannem (mekanı cennet olsun) banyo sonrası jöle sürdüğümde saçını daha yeni yıkadın o pis şeyleri ne sürüyorsun derdi . bazen düşünüyorumda hakikaten ne çok şey kullanıyoruz :)))

kadın olmak zor dostum:))) saçı yıkayıp bırakamazsın, tırnakları kesip bırakamazsın:))) erkek olmak isterdim selülit derdide olmazdı;))


sağlıklı ışıltılı saçlarımız olsun:))))



3 yorum:

  1. Loreal Elseve' ler benım de favorım bu aralar:)

    YanıtlaSil
  2. Lorealden bende kullandım gerçekten çok güzel bir ürün hiç ısıya gerek kalmıyor doğal parlak bir görünüm veriyor anlatılanlar kadar varmış dediğim nadir saç bakım ürünlerinden (: Benim saçım çok sorunlu değil ama banyodan çıktığımda taramak zorunda kalıyorum ve uçları kırık kırık duruyor bir zaman sonra. elsevin sıvı saç kremlerini beğenmedim Down Underı denemek istiyorum ama elseve gibi çıkmasından korkuyorum

    YanıtlaSil
  3. şampuan artı krem kullandığımdan çok dolaşmıyor saçım birde perma tarağı ile tarıyorum . tresan saç toniğinide öneririm ;) ama dediğim gibi hiçbirşey yapmadan güzel gözüken saçlarım yok :)

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)