16 Ekim 2014 Perşembe

kış hazırlıklarım :)

çalışırken yemek yapmak istemeyen ben emekli olunca kendimi kış hazırlıklarını hazırlarken buluyorum:)

hemde zevkle canla başla hazırlığımı yapıp kavanozlarıma gururla bakıyorum.

ben tükettiğim kadar yapıyorum öyle 50 60 kg domatesle kışlık domates hazırlamıyorum 

5 er kg armut domateslerden alıp 3 kere de domateslerimi hazırladım.


domatesleri yıkayıp kabukları ile parçaldıkdan sonra biraz zeytinyağı ile kaynadıkdan sonra 40 dk. kaynatıp temiz kavonozlara koyup ters çevirdim artık bilmeyen yoktur bu yöntemi:)


kapya biberlerinden geçen sene salça yaptım ancak biber salçası azar azar tüketildiğinden saklaması zor oldu açılınca çabuk bozuluyor bende minik minik doğrayıp derin dondurucuya attım . bu şekilde yeeklerime katıyorum görüntüde çok güzel oluyor


menemende domates gibi yapılıyor içine sivri biber konuyor ben bunları biraz susuz kavanozladım çünkü menemeni sulu bulamaç gibi sevmiyoruz :)


geçen sene yaptığım türlü çok güzel olunca bu senede 10 kavanoz kadar yaptım:)
bunun içinde patlıcan, kabak, biber  yağda kavurup (rengi sararacak) domates koyup kaynatıp yine ters çevir:) 

kıymalı harcın içine konulup pişirilince nefis bir yemek oluyor . bununiçin patlıcanın güzel vaktinde yapın çekirdeksiz patlıcan bulunca yapın derim.


biber kızartmasıda yaptım domates soslu :) kahvaltıda ımmmm nefis 

ayrıca yine bı sene ilk defa denediğim  lor peynir dolgulu acılı biber . biberlerin içini çıkarırken siz siz olun eldiven takın ellerim nasıl yandı anlatamam :( 

gelelim turşularıma 



minik acı biber turşum yaptım daha açmadım bakalım nasıl olacak bu sene ilk defa yaptım:)


kornişon turşusu eşimin sevdiği turşu ( hiç turşu sevmezdi :))  en çok kornişon yapıyorum  bir ayda nefis turşumuz hazır


buda karışık turşum  kapya, kornişon, biber , kelek ve acurdan yaptım misss:) her yemeğin yanında turşu yiyebilirim:)

bundan başka lahana turşusuda yaptım , annemede 7lt karışık bir turşu yaptım:) 

yine bu sene ilk defa yaptığım salamura asma yaprağı.

yazlıkda yan komşumuzun asmasından topladığım yapraklar . bakalım nasıl olacak ;)



ayrıca vişne ve barbunya dondurucuya attım:)   geçen sene erikde attım (kırmızı ) ama olmadı:)

benim kışlık hazırlığım bu kadar reçel yemediğimizden yapmıyorum.

Allah ağız tadı ile yemeği nasip etsin hepimize . 













4 yorum:

  1. bu ne hamaratlık..ellerine sağlık, afiyetle yiyin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) sorma nilgunum cok hamarat oldum. Tskler

      Sil
  2. Herzaman bebegim gel beklerim;)

    YanıtlaSil
  3. Ohh Ellerine sağlık.Ne beceriklisin maşşallah.

    YanıtlaSil

yorumun benim icin cok onemli;)