hemde zevkle canla başla hazırlığımı yapıp kavanozlarıma gururla bakıyorum.
ben tükettiğim kadar yapıyorum öyle 50 60 kg domatesle kışlık domates hazırlamıyorum
5 er kg armut domateslerden alıp 3 kere de domateslerimi hazırladım.
domatesleri yıkayıp kabukları ile parçaldıkdan sonra biraz zeytinyağı ile kaynadıkdan sonra 40 dk. kaynatıp temiz kavonozlara koyup ters çevirdim artık bilmeyen yoktur bu yöntemi:)
kapya biberlerinden geçen sene salça yaptım ancak biber salçası azar azar tüketildiğinden saklaması zor oldu açılınca çabuk bozuluyor bende minik minik doğrayıp derin dondurucuya attım . bu şekilde yeeklerime katıyorum görüntüde çok güzel oluyor
menemende domates gibi yapılıyor içine sivri biber konuyor ben bunları biraz susuz kavanozladım çünkü menemeni sulu bulamaç gibi sevmiyoruz :)
geçen sene yaptığım türlü çok güzel olunca bu senede 10 kavanoz kadar yaptım:)
bunun içinde patlıcan, kabak, biber yağda kavurup (rengi sararacak) domates koyup kaynatıp yine ters çevir:)
kıymalı harcın içine konulup pişirilince nefis bir yemek oluyor . bununiçin patlıcanın güzel vaktinde yapın çekirdeksiz patlıcan bulunca yapın derim.
biber kızartmasıda yaptım domates soslu :) kahvaltıda ımmmm nefis
ayrıca yine bı sene ilk defa denediğim lor peynir dolgulu acılı biber . biberlerin içini çıkarırken siz siz olun eldiven takın ellerim nasıl yandı anlatamam :(
gelelim turşularıma
minik acı biber turşum yaptım daha açmadım bakalım nasıl olacak bu sene ilk defa yaptım:)
kornişon turşusu eşimin sevdiği turşu ( hiç turşu sevmezdi :)) en çok kornişon yapıyorum bir ayda nefis turşumuz hazır
buda karışık turşum kapya, kornişon, biber , kelek ve acurdan yaptım misss:) her yemeğin yanında turşu yiyebilirim:)
bundan başka lahana turşusuda yaptım , annemede 7lt karışık bir turşu yaptım:)
yine bu sene ilk defa yaptığım salamura asma yaprağı.
yazlıkda yan komşumuzun asmasından topladığım yapraklar . bakalım nasıl olacak ;)
ayrıca vişne ve barbunya dondurucuya attım:) geçen sene erikde attım (kırmızı ) ama olmadı:)
benim kışlık hazırlığım bu kadar reçel yemediğimizden yapmıyorum.
Allah ağız tadı ile yemeği nasip etsin hepimize .
bu ne hamaratlık..ellerine sağlık, afiyetle yiyin :)
YanıtlaSil:) sorma nilgunum cok hamarat oldum. Tskler
SilHerzaman bebegim gel beklerim;)
YanıtlaSilOhh Ellerine sağlık.Ne beceriklisin maşşallah.
YanıtlaSil